Flexreis 2014: Spoor en cultuur in Barcelona

Lokaaltrein Renfe (Rodalies) naar Barcelona Sants in het Franse grensstation Latour-de-Carol, 28 november 2013. Foto: Pleun Benard.

Station Villefranche Vernet-les-Bains met een train jaune van de Ligne de Cerdagne, 28 november 2013. Foto: Pleun Benard.

Alstom-tram 16 op lijn T2 in Barcelona, 29 november 2013. Foto: Pleun Benard.

Treinstel van de Montserrat-tandradbaan. Foto: internet.

Museumloc en rijtuigen op de lijn Lleida - Pobla. Foto: internet.

Flexreis 2014: Spoor en cultuur in Barcelona

Barcelona staat al een paar jaar als reisdoel op het verlanglijstje van de vaste kern van Flexreisdeelnemers. Het wachten was op het tot stand komen van een doorgaande, normaalsporige verbinding van Parijs naar Barcelona. Deze is vorig jaar geopend, dus vertrekken we voor een 8-daagse reis op donderdag 3 april 2014 van Amsterdam (Thalys vertrek 09.18 uur) naar Barcelona en keren op donderdag 10 april terug (Amsterdam aankomst 20.42 uur).
Op de heenreis gaan we nog niet via de directe route naar Barcelona, maar is er een overnachting in Perpignan. Van Perpignan gaan we naar Villefranche Vernet les Bains om daar over te stappen op de ‘train jaune’ (smalspoor, derde rail) naar Latour de Carol. Daar stappen we over op een lokale trein die ons door vele tunnels en over bruggen naar Barcelona Sants brengt.

Barcelona en omgeving hebben railhobbyist en cultuurliefhebber veel te bieden. Het zal dan ook geen moeite kosten om de geplande drie vrije dagen goed te besteden. Voor de railhobbyist: trein, metro, tram en funiculaire met spoorwijdten van 1000, 1435 en 1668 mm. Voor de cultuurliefhebber: de kathedraal, de Sagrada Familia, Plaça de Catalunya, de Rambla, het kasteel de Montjuïc en vele musea om maar eens wat te noemen.

In groepsverband wordt op maandag 7 april een bezoek gebracht aan Zaragoza waar het tramnet recentelijk is uitgebreid. Dit onderdeel kan worden vervangen door een extra excursierit op een van de lijnen van de FGC. Dit wordt op dit moment onderzocht. Op woensdag 9 april gaan we per FGC (1000 mm smalspoor) naar het station Monistrol de Montserrat om daar over te stappen op de tandradlijn naar het gelijknamige klooster hoog in de bergen waar ook nog twee funiculaires te vinden zijn.

Voor deelnemers met een gedeelde 2-persoonskamer bedraagt de reissom € 1.150 (reiscode Flx8-2), deelnemers die de voorkeur geven aan een 1-persoonskamer betalen € 1.450 (reiscode Flx8-1). Voor introducés geldt in beide gevallen een toeslag van € 50 (reiscode Flx8-2I respectievelijk Flx8-1I).
In de reissom is begrepen de treinreis van Amsterdam naar Barcelona en terug, verblijf in een drie-sterren hotel op 5 minuten loopafstand van het station, 5-daags abonnement voor het openbaar vervoer in Barcelona (zone 1), rit per AVE naar Zaragoza en terug, treinrit met de FGC naar Monistrol de Montserrat en tandradlijn naar het klooster. In Perpignan en op dagen met een groepsprogramma wordt er gezamenlijk in het hotel gedineerd (totaal 4 maaltijden).

Aanmelding is mogelijk door vóór 15 februari 2014 de reissom over te maken op betaalrekening NL29 INGB 0000 6366 91 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de betreffende code, het NVBS-lidmaatschapsnummer, postcode en huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. In verband met de beschikbare plaatsen in de trein en de hotelkamers is het maximum aantal deelnemers gesteld op 45. Bij overtekening zal er worden geloot. De deelnemers ontvangen eind februari bericht van de reisleider Pleun Benard.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Organisatie

Reisdata

3 april 2014 – 10 april 2014

Prijzen

€ 1150 – € 1500

Aanmelding

t/m 15 februari 2014

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

maximaal 45

Contactpersoon