Excursie MBS en Rijssens Leemspoor

Wismarer Railbus op proefrit bij Boekelo Zoutindustrie op 19 oktober 2014. Foto: Drehscheibe online.

Remise van het Rijssens Leemspoor met gereedstaande reizigerstrein, 25 mei 2015. Foto: Thijs Bennis.

Excursie MBS en Rijssens Leemspoor

Op de zaterdagen 19 september en 3 oktober 2015 worden twee identieke excursies georganiseerd, die zowel naar de MBS als naar het nabij gelegen Rijssens Leemspoor voeren. De ‘Wismarer’ benzinemotorwagen MBS 25 is na een jarenlange revisie weer inzetbaar en wordt tussen Haaksbergen en Boekelo ingezet voor een fotorit. Aansluitend wordt een rondleiding op het stationscomplex van Haaksbergen verzorgd. In Rijssen liggen restanten van een ooit omvangrijk leemspoornet, waarover grondstoffen voor de diverse steenfabrieken werden vervoerd. Ook bij het Rijssens Leemspoor wordt een retourrit over de smalspoorlijn gemaakt en wordt een authentieke goederentrein samengesteld die tijdens de rit gefotografeerd kan worden. Zowel in Haaksbergen als in Rijssen wordt bovendien een kop koffie of thee aangeboden. Een lunch is niet inbegrepen in het arrangement.

Vanwege de zitplaatscapaciteit in de extra treinen worden op elke dag twee groepen gevormd van maximaal 26 deelnemers. Eén groep begint dus in Rijssen en de andere in Hengelo. Voor het vervoer tussen het station van Rijssen en het Leemspoor alsook tussen Rijssen en Haaksbergen wordt een museumbus van de stichting Historisch Streekvervoer Achterhoek ingezet. Tussen Hengelo en Haaksbergen v.v. wordt van een lijnbus gebruik gemaakt, om praktische redenen is het gebruik hiervan voor eigen rekening. Neem dus de OV-chipkaart mee! Vanuit Hengelo start het programma om 9.15 uur en eindigt het in Rijssen rond 16.30 uur, terwijl in Rijssen om 10.00 uur wordt gestart om in Hengelo rond 17.15 uur te eindigen. De SNE bepaalt voor u of u uit Hengelo of Rijssen vertrekt, rekening houdend met uw woonplaats en de bereikbaarheid van deze plaatsen.

De reissom bedraagt € 45 voor leden en € 55 voor introducés. Inschrijving is mogelijk tot 1 september 2015. Aanmelders ontvangen in de week van 7 september nader bericht. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 45, het maximum 104. Contactpersoon is Ronald Bokhove.

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel. U kunt hier ook uw keuze voor een van de beide excursiedagen kenbaar maken.

Organisatie

Reisdata

19 september 2015 – 3 oktober 2015

Prijzen

€ 45 – € 55

Aanmelding

tot 1 september 2015

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

45 – 104

Contactpersoon