Europareis met Jur Deijs

Een presentatie van René Platjouw

-In verband met ziekte van Ernst van Gulden is zijn programma
"Treinreis naar Moermansk en Nikel, deel 2" geruild met het programma "Europareis met Jur Deijs" van René Platjouw. De presentatie van Ernst zal nu plaatsvinden op 13 april.

In een kast ten huize van Jur en Bep Deijs staan dozen vol met heel fraaie dia’s. Dia’s van unieke waarde, omdat veel van de bedrijven vaak al jaren geleden hun laatste tram of trein lieten rijden. Jur heeft alles goed gecatalogiseerd, maar kan van al dat moois zelf geen programma meer samenstellen.
Samen met René is het gelukt om een rondreis door Europa te maken. Zo gaan we naar Aken, rijden er nog trams in Ybbs en zijn de buitenlijnen in Innsbruck nog volop in dienst met hun oude materieel. De lijn van Esslingen naar Denkendorf met zijn fraaie lichtgroene / witte trams en haarspelden komt weer even tot leven en ook kijken we in Noord-Italië bij de Rittnerbahn. In Zwitserland zien we bijvoorbeeld de lijn Lugano — Dino. Het zou te ver gaan om alle bedrijven op te noemen die op het doek zullen komen.
We hebben een keuze gemaakt en ontdekt dat er in een komend seizoen nog genoeg dia-materiaal is voor bijvoorbeeld een avond over de trams in en rond Wenen of de buurtspoorlijnen van de NMVB.