Een dia-beamerprogramma van Jur Deijs uit Amsterdam

De presentatie is in handen van René Platjouw.

Uit de dia-kast ten huize van Jur en Bep Deijs heeft Rene een selectie mogen maken van fraaie plaatjes, die door Jur geschoten zijn vanaf de jaren zestig. Jur heeft alles goed gecatalogiseerd, maar kan door ziekte zelf geen programma meer samenstellen.
Vanavond kijken we naar het veelzijdige tramverkeer in Wenen. De vele verschillende series die daar rondreden komen in beeld. De Wiener lokalbahn naar Baden wordt niet vergeten en ook de voorganger van de huidige metro in Wenen, de Stadtbahn met zijn rode wagens komt aan bod.

In het tweede deel van de avond brengen wij een bezoek aan onze zuiderburen. De vele Trambedrijven daar staan garant voor nostalgisch kijkplezier. Wat een weemoedige gevoelens komen er omhoog, vooral nu er zoveel is verdwenen. De buurttrams rond Antwerpen en Brussel.
De stadstrams van Luik, Verviers, Charleroi, Antwerpen en Brussel. Natuurlijk ook de kustlijn, Er is zoveel te bekijken. Door de dia`s van Jur te mengen met wat plaatjes uit de eigen collectie probeert Rene een mooi verhaal te brengen. Maar de mooie foto`s van Jur Deijs vormen de hoofdmoot en vormen de rode draad van dit programma.