Densha de Japan. Reizen per trein door Japan

Frans van Sabben

Japan heeft nog steeds zijn eigen cultuur behouden.
Moderne steden bestaan naast eeuwen oude tempelcomplexen.
Moderne westerse communicatie gaat hand in hand met oude traditionele Japanse gebruiken. Sakura de Japanse kersenbloesem bloeit slechts enkele dagen per jaar verspreid over Japan.
We maken een ontdekkingstocht over het grootste eiland Honshu, een tocht waarin naast de Shikansen, de Japanse hoge snelheidstreinen, ook aandacht is voor Japanse stoomhistorie.
Vanuit Osaka rijden we naar Tokyo, we bezoeken niet alleen het Japanse spoorwegmuseum in Saitama en de Chichibu Railway, maar ook de beroemde tempels bij Nikko. Na Tokyo maken een tocht over het
Ashi meer en bezoeken we de bekende Oigawa Railway.

Foto: Jacqueline van Sabben

Kyoto was jarenlang de keizerlijke hoofdstad van Japan, tot Tokyo deze functie overnam in de tweede helft van de 19e eeuw. Kyoto is beroemd om zijn tientallen prachtige traditionele Japanse tempels en
paleizen.
Indrukwekkend is het vredespark in Hiroshima, een levende herinnering aan de eerste atoombom op 6 augustus 1945. We genieten van Okonomiyaki, de lokale lekkernij en maken gebruik van Hiroshima′s historische oude Hironden trams, een ware bezienswaardigheid.
Met de JR Ferry gaan we naar Miyajimacuchi, om tenslotte met de Rapi:t terug te reizen naar Kansai, Osaka′s Internationale vliegveld.