Densha de Japan (geannuleerd)

Presentatie door Frans van Sabben

Vanwege de coronamaatregelen zal deze bijeenkomst niet door kunnen gaan.

Per trein door het land van de “reizende” zon

Japan heeft zijn eigen cultuur behouden. Moderne steden bestaan naast eeuwenoude tempelcomplexen. Moderne westerse communicatie gaat hand in hand met traditionele Japanse gebruiken. We maken een ontdekkingstocht over het grootste eiland Honshu, een tocht waarin naast de Shikansen, de Japanse hogesnelheidstreinen, ook aandacht is voor Japanse stoomhistorie.

Van Osaka rijden we naar Tokyo, we bezoeken het Japanse spoorwegmuseum in Saitama en de Chichibu Railway, maar ook de tempels bij Nikko. Na Tokyo maken we een tocht over het Ashi-meer en berijden we per stoomtrein de bekende Oigawa Railway. Nara en Kyoto waren jarenlang de keizerlijke hoofdsteden van Japan tot Tokyo deze functie overnam. Kyoto is beroemd om zijn tientallen traditionele Japanse tempels en paleizen.

Indrukwekkend is het vredespark in Hiroshima, een levende herinnering aan de eerste atoombom, die daar op 6 augustus 1945 viel. We maken gebruik van Hiroshima’s historische Hironden-trams. Met de JR Ferry gaan we naarMiyajimacuchi, om tenslotte met de Rapit terug te reizen naar Kansai, Osaka’s internationale vliegveld.

Shinkansen “Falcon” (E5) met Frans van Sabben.