De tram naar Oostvoorne

Diapresentatie door Frans Stuurman

Alweer 50 jaar geleden werd de tram naar Oostvoorne vervangen door een bus, op 22/23 september 1965 om precies te zijn. Reden voor de presentator om met een programma uit 2001 opnieuw te gaan reizen, waarbij de recente beelden van toen inmiddels ook historisch zijn geworden.
Als kind ging Frans vaak kijken bij het station Rosestraat in Rotterdam. Het waren de laatste jaren van de tram. De aankomst, het omlopen, het aankoppelen, het overbrengen van de bedieningshandles, het vertrek met al die karakteristieke geluiden. En die mooie motorwagens. Thuis werden er tekeningen van gemaakt. Doordat de buren een zomerhuisje hadden op het Kruiningergors, werd er ook met de tram gereisd. Zodoende werd het station in Oostvoorne steeds meer bekend terrein.
Vanavond gaan we in beeld per tram naar Oostvoorne en bezoeken het Kruiningergors en het strand. Met de fiets en de metro keren we weer terug. Daarna gaan we naar Ouddorp waar na jaren hard werken een prachtig rijdend trammuseum ontstaat. Tot besluit laat de presentator zien dat de RTM soms nog een rol speelt in zijn werk.