De Haagse en Amsterdamse trams tussen 1960 en 1999

Een dia programma van Bert van Raaij en Boudewijn Deurvorst

Zowel Bert als Boudewijn hebben hun camera gebruikt toen het woord digitaal nog moest worden uitgevonden. Van hun oudste plaatjes hebben ze een programma samengesteld.

Bert toont zijn plaatjes voor de pauze.
Hij neemt ons mee op een tijdreis naar de trams in Den Haag en in ons eigen Amsterdam. We beginnen de avond met een aantal zwart/wit foto’s, die hij in de jaren ’60 maakte in zijn toenmalige woonplaats Den Haag. Daarna volgt een digitate keuze uit de verzameling dia’s van Amsterdamse trams, die hij vanaf de jaren ’70 maakte. We bezoeken alle hoeken van de stad en krijgen trams en stadsgezichten te zien, die al enige tijd tot het verleden behoren.

Boudewijn heeft een selectie van zijn analoge foto’s uit de jaren 1974 tot 1999 gedigitaliseerd en toont deze na de pauze. Als hoogtepunten ziet U de ombouw van het Weteringcircuit in 1979 en het gat in de brug van het Muntplein in 1996. De lagevloer-proefwagens uit Bremen en Brussel komen aan bod en ook wist hij de presentaties van de nieuwe luchtwagen 725 en blokkendoos 780 vast te leggen.