De bijzondere foto

Beamerpresentatie door Karel Hoorn

Iedereen die verzamelt heeft in zijn verzameling gewone en bijzondere zaken. Deze verdwijnen in een archief en komen tevoorschijn na een vraag of een gericht bezoek. Programma’s die in onze hobby gemaakt worden zijn vaak onderwerp gericht en plaats- bedrijf- of land gebonden.
Vanavond zal dat niet zo zijn. Het gaat hier vooral om foto’s die (soms voor een groter publiek) een bijzonder moment c.q. een gebeurtenis hebben vastgelegd. De enige rode draad in dit programma is dat het steeds gaat om railvervoer. Tram en trein wisselen elkaar af. Het zal duidelijk zijn dat ook de persfoto in dit verhaal een rol speelt. Na 60 jaar foto’s maken is ook een flink aantal eigen opnames geschikt voor dit programma.
Bij de voorbereidingen werd al duidelijk dat daar waar iets misgaat de meeste foto’s gemaakt worden, want ook voor een fotograaf geldt -geen mooier vermaak dan leedvermaak-. Toch is het gelukt om in dit programma het aantal ongelukken te beperken en naar de leuke momenten of bijzonderheden van het openbaar vervoer te kijken. Kortom een uitzonderlijke voorstelling waarin voor ieder wel wat verrassends te zien zal zijn. U houdt er vast wel een aantal blijvende herinneringen aan over.

1977. Zürich VZB lijn 2 naast TEE bij een “Kurvenprobe” in Badenerstrasse. Collectie Karel Hoorn