De bijzondere foto

Een spoor- en tramprogramma met veel andermans veren, samenstelling en presentatie: Karel Hoorn

Iedereen die verzameld heeft in zijn verzameling gewone en bijzondere zaken. Deze verdwijnen in een archief en komen tevoorschijn na een vraag of een gericht bezoek. Programma′s die in onze hobby gemaakt worden zijn vaak onderwerp gericht en plaats- bedrijf- of land gebonden.

Vanavond zal dat niet zo zijn. Het gaat hier vooral om foto′s die (soms voor een groter publiek) een bijzonder moment c.q een gebeurtenis hebben vastgelegd. De enige rode draad in dit programma is dat het steeds gaat om railvervoer. Tram en trein wisselen elkaar af. Het zal duidelijk zijn dat de ook de persfoto in dit verhaal een rol speelt. Na 50 jaar foto′s maken zijn ook een flink aantal eigen opnames geschikt voor dit programma.

Bij de voorbereidingen werd al duidelijk dat daar waar iets misgaat de meeste foto′s gemaakt worden, want ook voor een fotograaf geldt -geen mooier vermaak dan leedvermaak-. Toch zal getracht worden het aantal ongelukken te beperken en naar de "bijproducten" van het openbaar vervoer te kijken. Kortom een bijzondere avond waarin voor ieder wel wat verrassends te zien zal zijn.

NS Lok serie 2200 rijdt door het stootjuk in Oldenzaal 1-10-1959.Foto verz. Karel Hoorn