De bijzondere foto

PowerPoint presentatie: Karel Hoorn

Een tram- en treinprogramma met veel andermans veren.
Iedereen die verzamelt, heeft in zijn verzameling gewone en bijzondere zaken. Deze verdwijnen in een archief en komen tevoorschijn na een vraag of een gericht verzoek. Programma’s, die in onze hobby gemaakt worden, zijn vaak onderwerp gericht en plaats-, bedrijf- of landgebonden. Vanavond zal dat niet zo zijn. Het gaat hier vooral om foto’s die (soms voor een groter publiek) een bijzonder moment c.q een gebeurtenis hebben vastgelegd. De enige rode draad in dit programma is, dat het steeds gaat om railvervoer. Tram en trein wisselen elkaar af. Het zal duidelijk zijn, dat ook de persfoto in dit verhaal een rol speelt. Na 50 jaar foto’s maken zijn ook een flink aantal eigen opnames geschikt voor dit programma.
Bij de voorbereidingen werd al duidelijk, dat daar waar iets misgaat, de meeste foto’s gemaakt worden. Want ook voor de pers geldt: geen mooier vermaak dan leedvermaak.
Toch zal getracht worden het aantal ongelukken te beperken en ook naar "bijproducten" van het openbaar vervoer te kijken.
Kortom een avond waarin voor ieder wel wat verrassends te zien zal zijn.