“De Betuweroute”

Beamer-fotopresentatie door Gerrit Nieuwenhuis (Leerdam)

De meest bekende en veel besproken spoorlijn in Nederland is ongetwijfeld de Betuweroute, de goederenspoorlijn van de haven van Rotterdam naar de Duitse grens bij Babberich.
De protesten tegen de aanleg van deze spoorlijn deden in veel opzichten denken aan de bezwaren tegen de allereerste spoorlijnen in Nederland. Na jarenlange politieke discussies werd de lijn uiteindelijk in 2007 geopend. Maar nog altijd gaan er stemmen op om de lijn weer te sluiten en te voorzien van asfalt ten behoeve van het vervoer met vrachtauto’s.
De presentator van vanavond, Gerrit Nieuwenhuis, schreef een boek over de totstandkoming van de lijn. Vanavond zal hij de geschiedenis van de lijn toelichten en tevens laten zien wat er zoal op de Betuwelijn nu te zien is. Met de opening van de Tweede Maasvlakte in de Rotterdamse haven en het herstel van de Europese economie zal het aantal treinen in de komende jaren verder toenemen, waarbij in Duitsland capaciteitsproblemen opgelost zullen worden. De Betuweroute is daarbij een belangrijk onderdeel van de goederencorridor van Rotterdam naar Genua in Noord-Italië.

4681 Containertrein op weg naar Duitsland met locomotief 186.181 van Metrans bij Giessenburg. (foto: Gerrit Nieuwenhuis).

David en Goliath: trein van Arriva ontmoet een bulktrein van DB Schenker Rail bij Sliedrecht. (foto: Gerrit Nieuwenhuis).

RRF locomotief 20 verlaat met een containertrein het RSC in de Waalhaven en gaat op weg naar de Maasvlakte. (foto: Gerrit Nieuwenhuis).

Locomotief 103 van Train Support komt van de Euromax Terminal en rijdt rond de Tweede Maasvlakte. (foto: Gerrit Nieuwenhuis).