Dagexcursie afdeling

De afdeling gaat een dag op pad naar Sauerland

We gaan op zaterdag 15 juni 2019 een dag met de trein weg naar Sauerland. Wegens ‘Schienenersatzverkehr’, oftewel werkzaamheden aan het spoor, valt de route naar de noordelijke Eifel dit jaar af.

Vooraf aanmelden is vereist. Dit kan per mail aan de afdeling.

We verzamelen om 9.30 uur in Venlo, waarna we om 10.05 uur de trein naar Hagen nemen. Daar hebben we 36 minuten pauze om vervolgens over te stappen op de trein naar Siegen waar we om 13:48 uur arriveren. In Siegen hebben we een bezoek aan het Südwestfälische Eisenbahnmuseum gepland. Daarna wellicht nog het centrum van Siegen in. Om 17:10 uur nemen we de trein terug naar Köln Hbf. Daar hebben we 49 minuten pauze om iets te eten of te shoppen in het winkelcentrum. We vertrekken om 19:25 naar Mönchengladbach en zijn om 20:56 uur terug in Venlo.

De kosten voor de rit tot Venlo zijn voor geheel eigen rekening. De reis vanaf Venlo en terug naar Venlo kost tussen 9,60 en 12,50 euro, afhankelijk van het exacte aantal deelnemers. Daarnaast wordt er 5 euro gevraagd voor het bezoek aan het museum. Wees a.u.b. op tijd in Venlo, zodat we de groepstickets tijdig kunnen kopen.