British Trail: sportieve reis Noord-Engeland

LMS 45407 van de North Yorkshire Moors Railway kort na vertrek uit Whitby. Foto: Wikipedia.

De Transporter Bridge in Middlesbrough waarbij het wegverkeer in een gondel naar de overzijde van de Tees wordt getrokken is al meer dan een eeuw in gebruik. Foto: Wikipedia.

Sinds 2012 rijden er in Blackpool 16 trams van het type Flexity 2. Foto: Wikipedia.

De Princess of Norway heet tegenwoordig Princess Seaways. Op 27 juni steken we met haar van wal in IJmuiden. Foto: Wikipedia.

Een railbus Class 141 in het station van Stanhope, 2008. Foto: Wikipedia.

Stanier Black 5 45212 bij Haworth op de Keighly & Worth Valley Railway, 7 oktober 2011. Foto: http://www.smokeandsteam.co.uk.

Stoomlocomotief 60163 Tornado van de LNER op het Ribblehead-viaduct van de Settle & Carlisle Railway, 3 oktober 2009. Foto: Wikipedia.

Station Haverthwaithe met rangerende stoomloc, 30 september 2007. Foto: Wikipedia.

Lake Windermere vanuit de Cumbrian Mountains. Foto: Wikipedia.

River Esk op de draaischijf van Ravenglass. Foto: Wikipedia.

Spoorlijnen en spoorwegmusea

Toeristische informatie

Overige informatie

British Trail: sportieve reis Noord-Engeland

In navolging van de geslaagde Via Cook naar Zwitserland in 2011 organiseert de Stichting NVBS-Excursies tussen 27 juni en 6 juli 2013 wederom een reis waarbij de spoorhobby ook vanaf het wandelpad kan worden beleefd. Bestemming is Noord-Engeland, waar op vrijdagochtend 28 juni voet aan wal in Newcastle wordt gezet. Na een bezoek aan de industrieel geïnspireerde Tanfield Railway wordt naar Middlesbrough gereden voor drie overnachtingen. Op zaterdag wordt gewandeld over het Waskerley Way Railway Path met als toegift een stoomrit over de Weardale Railway. De zondag is vrij: York (spoorwegmuseum) en de North Yorkshire Moors Railway liggen in de buurt. Op maandag wordt doorgereisd naar Leeds voor twee overnachtingen, een vrije dag en een wandeling van Keighly naar Oxenhope langs de Keighly & Worth Valley Railway, die we op de terugweg eveneens met stoom berijden. Op woensdag kunnen de wandelschoenen nog een keer aan als we langs de Settle & Carlisle Railway lopen en The Fellsman op het Ribblehead-viaduct kunnen zien rijden. In Lancaster wordt driemaal overnacht voor een vrije donderdag (suggestie: tram Blackpool), voor een gecombineerd bezoek aan de Haverthwaithe & Lakeside Railway, de Ravenglass & Eskdale Railway en voor een boottocht op Lake Windermere. Op zaterdag wordt naar Londen gereisd, waarna we per Eurostar en Fyra Nederland in de avond weer bereiken. Vanwege het sportieve karakter van de reis is een redelijke conditie geboden. De loopafstanden variëren van negen tot vijftien kilometer in somtijds geaccidenteerd terrein, maar in alle gevallen kunt u inkorten. Stevige wandelschoenen zijn op de Britse graspaden onontbeerlijk.

In het arrangement is begrepen: alle trein-, bus- en bootvervoer van Heemstede-Aerdenhout (opstappunt op donderdagmiddag 27 juni) tot Amsterdam, Breda of Maastricht op basis van de tweede klasse, de vermelde excursies, logies met ontbijt op basis van een gedeelde tweepersoonskamer of -binnenhut, een achtdaagse BritRailPass England voor individueel gebruik, vijf diners, vier lunches, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. De reissom bedraagt € 1279 (code BT-2, aanbetaling € 256) en bij gebruik van een eenpersoonskamer en -hut € 1539 (BT-1, aanbetaling € 308). Niet-leden betalen een toeslag van € 100 (extra aanbetaling € 20) en vermelden ‘-NL’ achter de code. Wilt u met een A, B of M aangeven of Amsterdam, Breda of Maastricht uw gewenste eindbestemming is? De reis vindt doorgang bij minimaal 30 deelnemers, terwijl het maximum op 50 is gesteld.

Aanmelding is mogelijk door vóór 7 maart 2013 de aanbetaling over te maken op betaalrekening 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de betreffende codes en het NVBS-lidmaatschapsnummer. Vermeld alstublieft ook naam en adres van de deelnemers, zij ontvangen een bevestiging van de inschrijving in de week van 1 april. Bij onvoldoende invulruimte kunt u ook een mail sturen naar de contactpersoon: ronald.bokhove@nvbs.com.

Organisatie

Reisdata

27 juni 2013 – 6 juli 2013

Prijzen

Eenpersoonskamer €1539
Gedeelde tweepersoonskamer € 1279
Introductietoeslag €100

Aanmelding

tot 7 maart 2013

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

30-50

Bijzonderheden

Startpunt: Heemstede-Aerdenhout
Eindpunt: Amsterdam, Breda of Maastricht

Contactpersoon