Bollen door België – Tramtocht in de gloriejaren van de Belgische Buurt­spoorwegen.

Presentatie door Marco Moerland

Veel tramliefhebbers hebben met plezier en fascinatie de laatste restanten van het Belgische buurt­spoor­net bezocht.  Na opheffing van de streektrams in de groep Antwerpen in 1968 bestonden er nog slechts geïsoleerde netten rond Brussel in Henegouwen en langs de Belgische kust. Op een enkele plek was nog een laatste motortram actief.

Ooit was het landelijke tramnet gigantisch en reed er een enorm aantal stoom-, diesel- en elektrische trams van de meest uiteenlopende soorten In de gloriejaren bestond er een vrijwel aaneengesloten net van voorstads- en streektramlijnen doorheen gans België. In kleine steden zoals Mechelen, Brugge, Oostende en Namen voerde de NMVB ook stadstramdiensten uit. De meest landelijke verbindingen werden nog lang met stoomtrams en vanaf de jaren dertig met autorails bediend. In 1945 bestond er nog een tramnet met een lijnlengte van 4769 kilometer. Daarvan was in 1980 nog slechts 205 kilometer over.

Aan de hand van oude prentbriefkaarten en gedigitaliseerde foto’s maken we in de gulden jaren van de Belgische buurtspoorwegen een tocht van de Nederlandse naar de Duitse en Franse grens waarbij we geheel België doorkruisen. Laat u aan de hand van onbekende opnames verrassen door de veelheid aan trammaterieel, steden en landschappen bij onze zuiderburen.

NMVB AR12, 1932. Collectie Marco Moerland.

NMVB goederentram in Antwerpen ca. 1912. Prentbriefkaart collectie Marco Moerland.