Boemelen in de buurt (volgeboekt)

Na de coronaperikelen leek het de SNE goed om weer langzaam en ontspannen te starten. En het kan haast niet langzamer! De SNE gaat zeven dagen aan de boemel in Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Dus niet snel van A naar B, maar een reis waarin we juist eens langzaamaan doen door regionale lijnen en treinen te nemen. We overnachten daarbij in drie hotels, want na elke rit is er een extra dag in dezelfde plaats om bij te komen van het boemelen, voor een excursie of om natuurlijk opnieuw de buurt in te boemelen.

Trein van de Ostertalbahn met Köf 11098 en bijpassende rijtuigen, 27 augustus 2017. Foto Erhard Pitzius.

 

De reis start op zaterdag 18 juni 2022 in Amsterdam Centraal (vertrek 7.46 uur) met een omgeleide ICE waarbij we via Keulen en Koblenz naar Saarbrücken reizen. We arriveren daar in de loop van middag, dus er is nog de tijd om de stad te bekijken voordat we samen dineren. Zondag gaan we met de tram en twee lokale treinen naar de 21 kilometer lange Ostertalbahn tussen Ottweiler en Schwarzerden waar we met een Köf op kop historisch dieselend van deze museumlijn, een lunch, en later van Kaffee und Kuchen kunnen genieten. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Saarbrücken. Op maandag wordt na een ochtendrit Straatsburg bereikt. Anderhalve dag staan ter beschikking voor een vrije verkenning van het tramnet, de stad of om te gaan boemelen in Frankrijk of Duitsland.

Woensdag is echt een lange boemel- en langzaam-aan-dag. Vanuit Straatsburg reizen we dwars door de Vogezen over een verbinding die maar enkele malen per dag wordt aangeboden naar Épinal voor een (lunch)onderbreking. Via Nancy gaan we naar Luxemburg stad voor de laatste twee dagen. Donderdag is weer een vrije dag. Geniet van Luxemburg stad, de tram, of presteer het om het totale spoornet van het land te verkennen en dat nog gratis ook! De avond sluiten we af met een gezamenlijk diner. Vrijdag 24 juni is de laatste dag maar levert ook de stoomkers op de taart. We rijden naar Pétange voor een excursie op de museumlijn van Fond-de-Gras die is opgebouwd rondom de voormalige ijzermijnen. Een stoomtrein haalt ons op en na fotostops, rondleidingen en een lunch brengt deze ons ook weer terug naar Pétange. Vanuit Luxemburg stad reizen we naar Luik en na een ruime overstap naar Maastricht zit de reis er hier om 19.13 uur op.

Museumsfeer in het Luxemburgse Fond-de-Gras met stoomloc 507 en railbus 551.669, 1 mei 2011. Foto: Karl Noben (Wikipedia).

Een brochure met uitgebreide informatie en een dag-tot-dagprogramma is te vinden via onderstaande link.

Download de brochure

 

De reis is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde meerdaagse reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.