"Blauw-beige in Hamburg en Schleswig=Holstein"

door Dick van der Hof

Hamburg=Altona was tot voor kort de draaischijf in het spoorwegverkeer naar Schleswig=Holstein. De rijdraad eindigde toen in Hamburg.
Treinen die verder noordwaarts reden moesten in Altona van loc wisselen. Het noorden was het domein van de serie 218.
Inmiddels is het net in Schleswig=Holstein naar Kiel en Flensburg geëlektrificeerd. De lijn naar Westerland wordt tot Itzehoe elektrisch bereden. De IC’s naar Westerland wisselen of in Hamburg Hbf of in Itzehoe van loc. De andere treinen rijden rechtstreeks door zonder stop in Altona.
Het is nu dan ook stil geworden in Hamburg=Altona. Slechts de enkele IC’s en ICE’s, alsmede de regionale treinen naar Westerland, die het station als eindpunt hebben komen daar nog.
Een groot aantal sporen is opgebroken en de rest volgt binnenkort: er is daar een nieuwe wijk met 1400 woningen gepland. Wat er nog nodig is aan station wordt verplaatst.
In het programma zien we het station nog volledig in bedrijf. Ook nemen we een kijkje op de lijn Kiel=HH=Altona van voor de elektrificatie.
Voor liefhebbers van de Baureihen 103, 110 (-114) en 218 de kans om ze nog eens in bedrijf te zien: in blauw-beige of rood-beige.
Ook bekijken we aan de hand van dia′s en film wat er was, wat er is en wat er komt.
Als de planning wordt gehaald is het project Hamburg=Altona in 2023 voltooid.

Foto 1 Het depot Hamburg=Altona in de stoomtijd

Foto 2 Stoom en diesel in 1970.

Foto 3 Minder bedrijvigheid in Hamburg=Altona. Na de elektrificatie is het wisselen van locomotief niet meer nodig.

Foto 4 Er is veel verdwenen rond de watertoren, die bewaard blijft als monument.