Bezoek Bovenbouwwerkplaats Crailoo

Blik op het drie kilometer lange buitenterrein in Crailoo, 11 augustus 2011. Foto: Theo Gramser.

Andreaskruizen en AKI’s liggen klaar voor gebruik, 11 augustus 2011. Foto: Theo Gramser.

Bezoek Bovenbouwwerkplaats Crailoo

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal op dat grote terrein langs het spoor tussen Hilversum en Naarden-Bussum? Hoe worden spoorstaven gelast en wissels in elkaar gezet? Om dat zelf te zien, organiseert de SNE op vrijdag 7 juni een bezoek aan Crailoo met een rondleiding verzorgd door voestalpine Railpro.

’s Morgens kunt u eerst een kijkje nemen in NVBS Centraal bij Bibliotheek en Winkel, die dan open zullen zijn. Om 12.15 uur wordt er per reguliere trein naar Hilversum Noord gereisd (zorg zelf voor een kaartje), waar u zich om 12.32 uur ook kunt aansluiten. Van het station wordt gewandeld naar voestalpine (ca. 1,3 km). Na een presentatie over de werkzaamheden in Crailoo volgt een rondleiding over het terrein. Daarbij wordt wellicht ook een kijkje genomen in het magazijn en de lasfabriek. De excursie duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Deelname kost slechts € 5. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 30. Bij overtekening zal worden geloot, waarbij leden en nieuwe deelnemers (die niet bij de vorige excursie in 2011 waren) voorrang hebben. Aanmelden kan door voor 15 mei € 5 over te maken op bankrekening 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp, o.v.v. Crailoo, uw lidmaatschapsnummer en e-mail adres. Geef ook aan of u zich in Amersfoort (Amf) of Hilversum Noord (Hvsn) bij de groep aansluit. Bij onvoldoende invulruimte voor dit alles kunt u een mailtje sturen aan theo.gramser@nvbs.com. Inschrijvers krijgen in de week van 20 mei nader bericht, waar mogelijk via e-mail. Deze dag wordt georganiseerd door Theo Gramser samen met Maikel Rörik.

Lees

Organisatie

Reisdatum

7 juni 2013

Prijzen

€ 5

Aanmelding

tot 15 mei 2013

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

30

Contactpersoon