“Van Spinneweb tot visgraat” over de wijzigingen in het GVB-net en de Noord-Zuid-lijn

Presentatie Karel Hoorn

Het programma wordt geopend met een vergelijkend onderzoek naar het waarheidsgehalte van de kreet “De grootste wijziging sinds de Paardentram”.

Hierna kijken we naar de wijzigingen in de loop van de lijnen 1, 3, 5 en 7. We nemen u mee langs de routes van de opgeven lijnen 9,10 en 16. Om niet de hele avond moderne wagens te zien, zijn hier plaatjes – door de jaren heen – gebruikt. Ook de Ferdinand Bolstraat krijgt aandacht. Een korte blik op het oude en nieuwe metromaterieel vormt de opmaat voor een bezoek aan alle stations van de nieuwe Noord-Zuid-lijn. Dit wordt gelardeerd met wetenswaardigheden. Vervolgens weer naar het tramnet voor de wijzigingen bij lijnen 12 en 14 en de nieuwe lijnen 11 en 19. Om u op de hoogte te houden van de gebeurtenissen bij te tram kijken we aan het einde van het programma nog naar belangrijke tijdelijke afwijkingen van het nieuwe net inclusief de opheffing van lijn 51 in Amstelveen. Door het hele programma heen benutten we enkele mogelijkheden om een vergelijking tussen foto’s van toen en in te voegen.

Lijn 10 van het GVB op de kruising van het Van Limburg Stirumplein en de Van der Hoopstraat in juni 2018. (foto: Karel Hoorn)