Afscheid locserie 1700

Excursie volgeboekt, aanmelden niet meer mogelijk

Dienstregelingen en informatie over openstelling station Rotterdam Stadion > klik hier

NS International en de SNE organiseren op zondag 19 november een afscheid van de locomotiefserie 1700. Op deze dag wordt met een stam DB-IC-rijtuigen met een 1700 op kop een bijzondere rit georganiseerd. Het begin- en eindpunt is Amersfoort Centraal met een gepland vertrek rond 10.00 uur en een aankomst rond 18.00 uur. De zitplaatsen worden evenredig verdeeld onder NS’ers en leden van de NVBS.

De route die is ingelegd wordt Amersfoort Centraal – Zwolle – Deventer – Arnhem – ’s Hertogenbosch – Breda – Dordrecht – Rotterdam Stadion. In Zwolle en Deventer wordt gestopt voor het instappen van reizigers uit Noord- en Oost-Nederland. In Rotterdam Stadion worden diverse  1600-, 1700- en 1800’en fotografeerbaar opgesteld. Daarna voert de rit via Rotterdam, Delft naar Den Haag. De Binckhorstboog brengt ons op de route naar Gouda en Utrecht waar na kopmaken de rit eindigt in Amersfoort Centraal. Hier vindt het officiële afscheid van de locomotieven plaats. NVBS Centraal is dan geopend.  Uiteraard worden onderweg fotostops georganiseerd.

Geen reisdoel op 19 november, maar de 1700 was lange tijd een regelmatige verschijning in Holten waar op 18 augustus 2023 loc 1761 met een trein Berlijn – Amsterdam voorbijsnelt. Foto: Han Duijve.


Tarieven en inschrijving
De excursie is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.

Zij die hebben ingeschreven ontvangen uiterlijk 12 november een mail met nadere gegevens over de rit. Houd dus ook de spambox in de gaten! Reisleider namens de SNE is Rob Zoomer.