Afdelings­leden­vergadering & Amsterdamse metro

Afdelingsledenvergadering

Op deze avond wordt een korte jaarlijkse afdelingsledenvergadering gehouden, waarin het wel en wee van de afdeling Noord-Holland Noord besproken en bepaald wordt in terug- en vooruitblik. Na de vergadering het volgende programma:

De Amsterdamse metro, een beeldreis door de tijd

In oktober 2017 was het 40 jaar geleden dat de Amsterdamse metro geopend werd. Ter gelegenheid daarvan werd voor (oud)metro-medewerkers een foto- en filmavond georganiseerd met unieke foto’s uit verleden en heden, samengesteld en gepresenteerd door Vincent Pfeil (manager opleidingen bij de metro). In de tussentijd is lijn 52 (Noord/Zuidlijn) geopend, is er geen sneltrambedrijf meer naar Amstelveen en wordt er samen met CAF gewerkt aan de realisatie van de nieuwe metro, de M7. Reden genoeg om de presentatie te actualiseren en vanavond te delen met de leden van de NVBS.

De presentatie neemt ons mee naar het begin van de metro; de aanleg van de Oostlijn, het proefbedrijf met de nooit in exploitatie ingezette M1-treinstellen en de eerste jaren in exploitatie. Maar het is niet alleen het verleden dat aan bod komt. Ook wordt er een uniek kijkje geboden bij de bouw en het testen van de M5 aan het begin van dit decennium, alsmede het test- en proefbedrijf van lijn 52. En wij sluiten af met de mock-up van de M7.