Boven op de Drachenfels geniet je van een prachtig uitzicht over de Rijn en het Siebengebirge (Zevengebergte).

Op zaterdag 3 mei 2014 organiseert de NVBS Afdeling Twente een afdelings-excursie, waarbij je samen met andere spoorwegliefhebbers een dag gezellig op stap kunt gaan per trein en tram door het Ruhrgebied en langs de Rijn! Het belangrijkste reisdoel is de Drachenfelsbahn bij Königswinter, de oudste tandradspoorlijn van Duitsland (bouwjaar 1883). We reizen per trein vanaf Enschede (vertrek 7:56 uur) via Dülmen en Duisburg naar Bonn, en daarna met een buitenlijn-tram naar Bad Honnef en Königswinter.
Na het bezoek aan de Drachenfels per tandradtrein gaat de terugreis via Keulen en Münster weer terug naar Enschede (aankomst 22:20 uur). Er is ruim gelegenheid om op de overstapstations en langs de Rijn het drukke treinverkeer te fotograferen en te filmen, dus vergeet je camera niet!
De onkosten voor deze afdelingsexcursie bedragen 25 euro, jongeren tot 18 jaar betalen 15 euro. Alle verdere informatie en foto’s over dit gezellige uitstapje vind je hier:

De bij veel Nederlanders zeer geliefde Drachenfelsbahn is 1520 meter lang en heeft 5 motorwagens in gebruik, die een hoogteverschil van 220 meter overwinnen met een maximale stijging van 20%.