De tweede presentatie toont foto’s en film opnames van emplacementen en de trajecten in de spoordriehoek Basel, Olten, Aarau, Bern,Luzern, Olten, Aarau en van Olten naar Dulliken.
Op dit traject passeert er per twee minuten een trein en dat gedurende 24 uur per dag!
Van ICE tot TGV, IC en Interregio, tot goederentreinen met locomotieven van zowel de BLS en SBB maar ook particuliere maatschappijen doen hier hun ronde en ook rariteiten zijn niet zeldzaam. Op 20 September j.l. vierde het “Team 10439 Historiche Loks Olten” hun 10- jarig Jubileum.

Dit werd op een heel speciale wijze gevierd met een Historische rit met twee van hun eigen historische locomotieven van het type Ae 3/6II en Be4/7 en een wagencompositie bestaande uit 5 rijtuigen. De rit begon in Olten en ging via Oensingen, Soloturn, Biel, langs het Meer van Geneve naar Vallorbe, aan de Franse grens. Sinds 1930 wordt er onder de elektrische draad door een prachtig Zwitsers landschap gereden. Hoogtepunt tijdens de heenreis was de fotostop en de tocht langs de Murtensee. Op de terugreis voert ons de trein langs het meer van Neuchatel en de Bielersee. Tijdens deze retourrit krijgt u een indruk hoe zwaar het is om gedurende 200 Km in de cabine van een bijna 100 Jaar oude lok mee te rijden, zonder gebruik te kunnen maken van een kruk of stoel! Dus moesten machinisten uit die tijd die dienst hadden gedurende “honderden kilometers’’ staan!. Ook was het bedienen van de machine eigenlijk wel zwaar, zeker als deze als tweede lok is gekoppeld zonder treinschakeling want dat bestond toen nog niet!