We zien dan ook de meeste materieeltypes die in de periode tussen 1980 en 2014 bij de ÖBB dienst hebben gedaan. Natuurlijk wordt het smalspoor daarbij niet vergeten.We komen in vrijwel alle uithoeken van het land en soms ver daar buiten want materieel van de ÖBB rijdt soms door tot diep in de buurlanden.

Toen de ÖBB nog over de Erzbergbahn reed werden op winterse dagen heel wat skiërs vervoerd naar het hoogste punt van de lijn: Präbichl. Op 6 januari 1981 bracht Schienenbus 5081.565 de wintersporters naar de sneeuw (foto’s: Maarten van der Velden).

Vanavond bezoeken we Oostenrijk met presentator Maarten van der Velden en zien we ruim 30 jaar spoorweggeschiedenis aan ons voorbij rijden. Naast de ÖBB wordt er ook aandacht besteed aan andere bedrijven zoals onder andere de Montafonerbahn, de Stubaitalbahn, Stern & Hafferl,de Steiermärkische Landes Eisenbahn en de “nieuwe” bedrijven WestBahn, LTE, CargoServ en andere open access operators.

Begin jaren tachtig reden nog tal van zogenaamde Altbau Eloks bij de ÖBB. Hier was de 1018.01 met een Eilzug bij Spital am Phyrn onderweg van Linz Hbf naar Selzthal.sneeuw(foto’s: Maarten van der Velden).

Voordeelactie: Trein + Toegang voor 12,50 euro!!

Voor slechts € 12,50 koop je een treinretour + entree en reis je van elk station in Nederland naar Hengelo om deze presentatie te bezoeken! Klik

In een schitterend Alpenlandschap passeert ÖBB Taurus 1116 189 met een goederentrein het station Gesäuse Eingang, 22 augustus 2007(foto: Maarten van der Velden).