Vanavond neemt Erwin Voorhaar je mee op reis door het midden van Engeland. Een gebied dat niet direct opvalt door grote schoonheid, maar wel door een rijk industrieel verleden.
We nemen een kijkje bij de reizigers- en goederendienst tussen 2010 en 2014, en bezoeken verschillende museumspoor- en trambedrijven, zoals The National Tramway Museum in Crich, het National Railway Museum tijdens Railfest en "the Great Gathering", het museum in Shildon, de Keighley & Worth Valley Railway en de North Yorkshire Moors Railway.
Trams in Blackpool, Nottingham en Manchester worden niet vergeten maar we bekijken ook verschillende bedrijven die niet meer bestaan aan de hand van originele prentbriefkaarten. Wat dacht je van de tram van Doncaster, Derby, Bradford, Leeds…?
Vanuit Blackpool is een uitstapje naar het Isle of Man zo gemaakt. Dat doen wij dus ook en daarna varen we nog door… naar Ierland. Om terug te keren in Groot-Brittannië via Swindon en Didcot (je raadt het al… nog meer spoorwegmusea!) en te eindigen in de hoofdstad London.
Daar brengen we een bezoek aan de collectie van het London Transport Museum in Acton en zien we de unieke "tube" in actie. Een programma met historische en actuele afbeeldingen op de beamer, maar vooral ook een programma met tips voor een leuke spoorvakantie.

De in 1912 gebouwde dubbeldekstram 1622 van London Transport is in 1997 gerestaureerd en rijdt regelmatig in het National Tramway Museum NTM in Crich, 6 juli 2013.

Engelse stoomsfeer met loc L&Y 957 van de Keighley & Worth Valley Railway bij vertrek uit Oakworth.

In het National Railway Museum in York poseert gastloc A4 Mallard LNER 4489 “Dominion of Canada” tijdens “The Great Gathering”, samen met de 5 andere bewaarde A4 Mallard locs, 2 juli 2013(foto’s: Erwin Voorhaar).