Haagse PCC tram, ooit het vervoermiddel in de straten van de Hofstad. Maar nooit helemaal verdwenen. PCC 1210 van het Haags Openbaar Vervoer Museum zorgt voor herleving van "toen" op het Buitenhof (foto: Erwin Voorhaar).

De moderne tram van Rouen, Frankrijk. Maar wel langs klassieke huizen. Ooit was er al een trambedrijf, in dit programma zullen we het oude én het nieuwe bekijken. (foto: Erwin Voorhaar).

Trams zijn niet weg te denken uit ons straatbeeld. Maar vroeger was dit soort openbaar vervoer op nog veel meer plaatsen te vinden.
Vanavond neemt Erwin Voorhaar ons mee op reis. Langs verdwenen en bestaande trambedrijven in binnen-en buitenland. Met beelden van toen en nu. Wat is verdwenen? Wat is totaal veranderd? Of is alles nog hetzelfde?
Aan de hand van prentbriefkaarten zien we het “toen”, en met foto’s van nu, gemaakt door de presentator beleven we het heden. De toekomst en de vele musea met trams worden ook niet vergeten.
We zetten de zaken vanavond tegenover elkaar, maar vooral ook “op een rijtje”. Na afloop zie je de verschillen en ben je verbaasd over de overeenkomsten. Kom kijken naar trams toen en nu!

Deze prentbriefkaart toont een van de meest verbouwde pleinen van Nederland. Hier bleef geen steen op de andere en dat is voor een "toen en nu" programma altijd goed, want dan kan men goed allerlei verschillende tijdsperiodes en situaties tonen. We zijn natuurlijk op het Stationsplein van Utrecht, met stadstrams én de fraai geornamenteerde Zeister Tram. (collectie: Erwin Voorhaar).