Juli 2016, Nog 60 dagen te gaan en dan?
Op een prachtige zomerse dag in juli 2016 onbewolkt en ruim 35 graden ben ik nog maar eens een kijkje gaan nemen op het tracé van de oude Gotthard spoorlijn wetende dat ik met ingang van eind september 2016 geen plaatjes meer zou kunnen maken van het verkeer op deze voor mij wel heel bijzondere lijn.
We starten deze reportage dan ook in het Infocenter van de bouw van de nieuwe tunnel, waar men op een heel bijzondere manier d.m.v bewegende beelden onder begeleiding van commentaar een indruk krijgt van de bouw van de nieuwe Gotthardtunnel. En ik moet zeggen dat was zeer indrukwekkend. Naast het Infocenter liggen beide Tunnelportalen van de nieuwe tunnel ter hoogte van Rynächt voor Erstfeld in/uitrit waarbij de andere zijde gelegen is in Bodio, Tessin.
Na mijn bezoek aan het Infocenter heb ik de laatste plaatjes gemaakt van het op de Gotthard aanwezige goederenverkeer. En nog steeds was het even indrukwekkend, ongeveer iedere 2 minuten een trein,
het leek wel drukker als vroeger, net alsof al dat verkeer nog even over de “berg” werd gestuurd voor de in bedrijf name van de nieuwe tunnel. 100 Jaar oud en nog steeds Fit
In deze reportage nemen wij u mee naar de oude Gotthard Spoorlijn waar op 21 en 22 oktober het 100-jarig bestaan werd gevierd van de twee C 5/6 stoomlocs van de SBB.
Na een grondige revisie in de depots van Olten en Brugg waar zij overigens niet thuishoren (thuisbasis is Depot Delémont, maar daar ontbreken de kennis en de techniek om deze locomotieven te reviseren) werden op 21 en 22 oktober de eerste officiële ritten gereden. En waar kan dat beter dan op de oude Gotthard spoorlijn, dat was vroeger tenslotte hun inzetgebied.
Helaas was ik zelf niet in de gelegenheid om dit spektakel live mee te maken, maar daarvoor heb ik binnen onze organisatie ook genoeg collega’s die zo vriendelijk zijn om hun eigen reportage beschikbaar te stellen, zodat ik dit ook met andere spoorwegliefhebbers kan delen. In een prachtig herfstdecor begeleiden wij beide C5/6 Locomotieven, ook wel Elephant genoemd, tijdens hun reis van Erstfeld naar Bellinzona.
Door een ernstig gevaar voor bosbranden in de zuidelijke regio’s van Zwitserland werden voorspan locomotieven ingezet vanaf Airolo, de natuur was er sinds mensenheugenis nog nooit zo droog. Krokodil komt na twee en een half Jaar terug naar Olten
Na een grondige totaalrevisie in het Ausbesserungswerk Meiningen waar zij naar haar reis in Zweden werd achtergelaten, is het eindelijk zover, Krokodil Ce 6/8 13305 wordt in het weekend van vrijdag 3 nov t/m zondag 5 nov overgebracht naar haar thuisbasis Olten.
De revisie van de lok werd in opdracht van SBB Historic uitgevoerd door het Dampflokwerk Meiningen, waarbij o.a. alle glijlagers van loopassen, aandrijfassen en drijfstangen werden vernieuwd, en verder revisie van de motoren, vervangen van de transformatorolie, ontroesten, grondverven en lakken van de gehele behuizing en drijfwerk. Met deze revisie was een bedrag gemoeid van ruim SFr 1.000.000.
In deze presentatie volgen wij de wederopbouw van de lok in Meiningen door een team van specialisten van SBB Historic, die gedurende twee en een halve week de klok rond hebben gewerkt om de lok gereed te maken voor transport naar Zwitserland. Op 9 oktober reisde de Zwitserse delegatie af naar Meiningen en op 26 oktober vonden de eerste testritten plaats.
Kijkt u mee naar deze prachtige fotoreportage van mij maar ook van onze fotograaf Christiaan Zellweger.