Informatie over het Informatie over Spoorfietsen-initiatiefnemer Jurriaan Knol geeft aldaar een korte presentatie over het spoorfietsproject en de toekomstplannen. Liefhebbers kunnen diverse groenten of een boeket bloemen plukken in de pluktuin van het Plukreef. Daarna beginnen we aan de terugrit naar station Hengelo Veldwijk. Het einde van deze mini-excursie is uiterlijk rond 21.30 uur.
Bij slecht weer (bv. regen of harde wind) wordt de excursie uitgesteld naar een latere datum.

Dankzij de goede samenwerking tussen de NVBS en Spoorfietsen.nl is deelname aan deze mini-excursie gratis voor NVBS-leden, dus vergeet vooral niet om je NVBS-lidmaatschapkaart 2018 mee te nemen! Niet-leden betalen ter plaatse contant (en liefst gepast!) een bijdrage van 5 euro per persoon.
Om de belangstelling voor deze mini-excursie goed in te kunnen schatten is het wel noodzakelijk om je vóór maandag 9 juli 2018 aan te melden door een e-mail met je NAW-gegevens te sturen naar twente@nvbs.com. Bij grote belangstelling hebben NVBS-leden uit de regio Twente voorrang.

Nadere informatie vind je op

Het spoorfietsen-tracé van het FBK-stadion over het Twentekanaal tot aan uitspanning het Plukreef.

Een gezinsspoorfiets klaar voor vertrek vanaf station Hengelo Veldwijk, naast het FBK stadion aan de Kuipersdijk in Hengelo.

Op woensdagavond 11 juli 2018 organiseert NVBS Afdeling Twente in samenwerking met Spoorfietsen.nl een mini-afdelingsexcursie: we gaan spoorfietsen op de oude GOLS-lijn van Hengelo naar Twekkelo!
Waar vroeger de stoomtreinen van de GOLS en de kolentransporten over het schaddenspoor richting Duitsland reden kun je nu zelf spoorfietsen over deze treinrails. Rij langs overwegen, bruggen en sluis en proef de sfeer van vroeger. Het ene moment rijd je nog in de stad langs de Kuipersdijk om het volgende moment al een brug te passeren over een weg of rijd je ruim 8 meter boven het water van het Twentekanaal. Maar niet alleen het spoor zal je verrassen, ook de unieke omgeving is de moeite meer dan waard!

We verzamelen om 19.00 uur bij station Hengelo Veldwijk, naast het FBK stadion (achter Raab Karcher), waar we ontvangen worden door 2 medewerkers van Spoorfietsen.nl. Het adres is: Kuipersdijk 48a, 7552 BJ Hengelo. Parkeren kan op het naastgelegen parkeerterrein van voetbalclub S.C. Barbaros. Deze locatie ligt op 20 minuten (1.5 km) lopen vanaf station Hengelo. De dichtstbijzijnde bushalte is van lijn 8 of 9 van station Hengelo richting Enschede, gelegen op 700 m afstand (halte Haverweg).

Het beschikbare materieelpark bestaat uit verschillende soorten railfietsen: op een gezinsspoorfiets, groepslorrie of klassieke pomplorrie vertrekken we omstreeks 19.30 uur naar Twekkelo. Het tracé is 2.1 km lang. Bij het eindpunt moeten de spoorfietsen omgedraaid worden m.b.v. een draaischijfje.
Daarna maken we een korte wandeling van 250 m. naar uitspanning "Het Plukreef" voor een pauze en consumptie. Er is gelegenheid om buiten op het terras te zitten, maar ook binnen in een verbouwde stal van deze oude boerderij kan een drankje (koffie/thee/fris) worden gedronken. Meer info over het Plukreef staat

Een gezinsspoorfiets op het viaduct over de Twekkelerweg in Hengelo.