10 jaar flexibel op het spoor

Een dia presentatie verzorgd door Chris Westerduin.

Na zo′n tien jaar voor NS machinist te zijn geweest koos onze presentator voor een flexibel bestaan bij een uitzendbureau.
Dat bureau, Spoorflex genaamd, liet hem alle hoeken van het land zien. Dit vanuit de cabine van de loc met ook bijna elke vervoerder die op het Nederlandse spoornet is of was toegelaten.
Op deze dia avond wordt natuurlijk geen compleet beeld geleverd wat er op het spoor tussen 2000 en 2010 is gebeurd, maar wel wat hij persoonlijk heeft meegemaakt.
Op de meeste opnamen is de machinist dan ook niet te zien in de cabine, want die staat achter de camera!
Via Spoorflex reed hij meestal goederen en werktreinen en die zult u dan ook vanavond veelal zien. Daarom ook veel plaatjes die in het havengebied van Rotterdam zijn gemaakt. Ook op plekken waar je normaal als fotograaf niet gauw komt te staan zoals op terminals.
Vervoerders en materieel komen aan bod, die nu al weer historie zijn. Bijvoorbeeld Shortline′s, Rail4Chem en Veolia Cargo waren grote klanten. En wat dacht u van de ACTS Class 58 en de favoriete 1200! Maar ook de spooraannemers BAM, Spitzke, Strukton en Volker Rail passeren de revue. Omdat we toch flexibel bezig zijn kijken we ook naar excursies, waarin onze presentator een rolletje heeft gespeeld tussen 2000 en 2010.