Informatie over Op de Rails

Op de Rails is al sinds de oprichting van de NVBS in 1931 het maandblad van de vereniging. Twaalf keer per jaar verschijnt een nummer van gemiddeld zo’n 50 bladzijden, met veel foto’s. Op de Rails brengt veel spoornieuws en artikelen, onder andere over de geschiedenis en de techniek van spoor- en tramwegen in binnen- en buitenland. Bij het verenigingsnieuws kondigen wij reizen en excursies aan. Ook besteedt Op de Rails aandacht aan interessante in de winkel van de NVBS verkrijgbare boeken.

Lezen

Bekijk het jongste nummer van Op de Rails. Hier vind je ook de pdf-versie van het blad. Deze is alleen te lezen als je bent ingelogd als lid.

Van eerder verschenen nummers bestaat een archief met samenvattingen van artikelen. Met ingang van 2021 zijn hierin ook de pdf-versies van het blad te vinden. Deze zijn alleen te lezen als je bent ingelogd als lid.

Je kunt eerder verschenen nummers en jaargangen ook kopen of bestellen, uiteraard voor zover ze op voorraad zijn.

Zoeken

Met de zoekfunctie kun je door de tekst van alle sinds 1931 verschenen nummers zoeken. Klik het vakje OCR aan als je op woordniveau wilt zoeken. Om gevonden artikelen te kunnen lezen moet je zijn ingelogd als lid.

Ben je op zoek naar een bepaald nummer, gebruik dan de combinatie jaartal-nummer. Het nummer moet altijd twee cijfers hebben. Gebruik bijvoorbeeld 1978-08 voor het augustusnummer van 1978.

Lees ook onze andere tips voor het zoeken door Op de Rails.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over de inhoud van het blad, mail dan naar de redactie: opderails@nvbs.com.

Heb je foto’s die misschien geschikt zijn om in Op de Rails te publiceren, lees dan hier verder.

Is er onverhoopt iets misgegaan met de verzending, mail dan naar ledenadministratie@nvbs.com.

Nog geen lid?

Wil je Op de Rails iedere maand thuis ontvangen? Word dan lid van de NVBS.

Wil je een gratis proefnummer van Op de Rails ontvangen? Stuur dan een mail met je adresgegevens naar info@nvbs.com.


Deze pagina is voor het laatst aangepast op 11 december 2021.