Foto’s aanleveren voor Op de Rails

De redactie van Op de Rails is voortdurend op zoek naar interessante, actuele foto’s van trein, tram en metro in binnen- en buitenland. NVBS-leden en ook niet-leden worden uitgenodigd een bijdrage te leveren.

Een of twee keer per maand sturen we onze “vaste” fotografen een mailtje met de onderwerpen waarover we foto’s zoeken; niet alleen voor het nieuws maar ook voor de artikelen. Wil je dit mailtje voortaan ook ontvangen, laat het dan even weten via fotosopderails@nvbs.com.

Wie interessante treinfoto’s wil aanbieden kan gebruik maken van dit webformulier. Je kunt ze ook mailen naar fotosopderails@nvbs.com.

Voorwaarden

  • foto’s zijn onbewerkt en hebben een hoge resolutie (300 dpi);
  • foto’s zijn voorzien van een duidelijke vermelding van datum, plaats en materieel;
  • er staat geen vergoeding tegenover;
  • om te voorkomen dat we worden bedolven onder foto’s, vragen we je om zelf alvast een strenge selectie te maken en slechts één of maximaal twee foto’s per onderwerp in te zenden;
  • wie geen lid is van de NVBS, kan een postadres bijvoegen zodat we bij plaatsing van een foto een presentexemplaar kunnen sturen;
  • verzending via WeTransfer heeft niet onze voorkeur. De foto’s komen vaak niet goed aan. Werk je toch met WeTransfer, kondig je zending dan ook nog in een apart mailtje aan.

Toelichting

Elke ingestuurde foto gaat mee in de selectie door de redactie. Of een foto ook werkelijk in OdR geplaatst wordt, is afhankelijk van de beschikbare plaats en de wensen van de redactieleden en auteurs. Foto’s die niet direct geplaatst worden, worden door de redactie bewaard voor eventuele latere plaatsing.

Alle aangeleverde foto’s kunnen – na overleg met en instemming van de fotograaf – ook gebruikt worden voor de website van de NVBS en/of de SNR-beeldbank.


Deze pagina is voor het laatst aangepast op 28 juli 2023.