Agenda

Bekijk in lijstweergaveBekijk in grid weergaveBekijk in opsomming weergave
20
apr

Winkelopening (12 – 16 uur )

De winkel is op deze dag vanaf 12.00 uur tot 16:00 uur geopend. Toegang op vertoon van lidmaatschapspas ! Onze winkel in Amersfoort in NVBS Centraal gesloten? Bezoek dan onze Webshop

Lees verder
23
apr

Afdelingsledenvergadering

Afdeling Noord-Holland Noord

Op deze avond wordt na de jaarlijkse ALV van de vereniging de eveneens jaarlijkse afdelingsledenvergadering van de afdeling Noord‐Holland Noord gehouden waarin het wel en wee van deze afdeling besproken en bepaald wordt in terug‐ en vooruitblik.

Lees verder
24
apr

Iran licht de Sluier op

Afdeling Apeldoorn

Een beeld van een fascinerend land met een fraaie cultuur. Bezoek aan diverse gezondere plaatsen in Teheran, Isfahan en Yazd. Treinen over bergtrajecten met hellingen en keerlussen die we in Europa niet kennen en dus ook lang verborgen zijn gebleven. Treinen door de woestijn en bezoeken aan depots en werkplaatsen.

Lees verder
27
apr

Koningsdagrit 2019

Koningsdag 2019: klassiek Zwitsers reizen over Duitse goederenlijnen
Op zaterdag 27 april gaan we bij de oosterburen op z’n Zwitsers de 900e NVBS-excursie vieren. Trekkracht is de elektrische Re 4/4′ 10019 die klassieke Zwitserse rijtuigen (ramen kunnen open) meeneemt op een tocht vanuit Viersen over vele goederenlijnen. De excursie begint en eindigt in Venlo.

Lees verder
01
mei

Drieluik: Spoorwegmuseum – Berlijn – Moselstrecke

Afdeling Oost

1) Sinds 2016 staat de elektrische NS-locomotief 1201 opgesteld in het Spoorwegmuseum te Utrecht. De loc is door “Werkgroep Loc 1501” zoveel mogelijk in de turkooizen opleveringsstaat teruggebracht. U beleeft de cascorevisie mee van begin tot het eind en wordt u bijgepraat over het terugvinden van de juiste kleur turkoois. Verder het optreden in 2011 …

Lees verder
04
mei

Presentatie “Van huis tot huis per spoor”

Om 12.30 uur presentatie en signeersessie door Erikjan Sachse en Hans Nahon van het boek “Van huis tot huis per spoor”, over het vervoer van laadkisten. De winkel en de bibliotheek in NVBS Centraal zijn deze middag ook geopend, van 12.00 tot 16.00 uur.

Lees verder