Excursie naar de Stoomtrein Katwijk Leiden op 11 november 2023

Samengesteld door Frans van Sabben

Op 11 november 2023 organiseerde de SNE een excursie naar de Stoomtrein Katwijk Leiden bij het Valkenburgse Meer.

Aan het begin van de dag worden de stoomlocs met mankracht de loods uit- en de traverse opgeduwd.  Ook rijtuig P42 gebouwd in 1978 wordt zo naar buiten gerold.

Na de ontvangst met koffie en appeltaart startte het programma met een drop-off stoomrit, gevolgd door een parade van stoomlocs en verschillende diesels. Het leverde een mooie wandeling om het Valkenburgse meer op, met daarbij steeds andere scènes en ander materieel.

Na het nuttige van het lunchpakket volgde een tweede drop-off rondrit en parade. Maar inmiddels was men ook volop aan het rangeren rond het station Valkenburg en naar de remise.

In de werkplaats staat de Du Croo & Brauns S9, de dit jaar gerepatrieerde Indonesische locomotief te wachten op verder herstel.

Het slotakkoord was voor een trippel-stoomtrein met de locs 1, 4 en 6. Zoals het personeel opmerkte: “Het was voor ons de eerste keer, dat we zo’n special deden. Wel erg leuk om te doen.”

Alle complimenten voor de organisatie en het SKL-personeel. Het was een unieke dag met veel variatie en enthousiast personeel.

Foto’s: Frans van Sabben, 11 november 2023