Verslag Oliebollenrit 2022

30 december 2022

door Rob Zoomer

Het zal Rotterrrdammers op 30 december 2022 zijn opgevallen dat er blijkbaar meer historische trams onderweg waren dan diensttrams. Helaas konden ze niet meerijden want de drie museale trams van RoMeO waren met ruim 140 deelnemers aan de SNE-Oliebollenrit afgeladen vol. Door het gefaseerde vertrek vanaf een winderig en wat grauw Rotterdam Centraal Station konden ook de reizigers van ver nog grotendeels gebruik maken van hun voordeelurenabonnement. De drie trams reden drie maal eenzelfde route maar telkens met een andere groep deelnemers. De bestemmingen waren station Schiedam, Carnisselande en Schiebroek. Uiteraard was er gelegenheid om onderweg een aantal mooie foto’s te maken van de trams, bijvoorbeeld in de keerlus voor de oude ingang van Blijdorp. Bij het Kasteel (voor de niet-Rotterdammers: het stadion van Sparta, die andere voetbalclub) konden natuurlijk combinatiefoto’s gemaakt worden van het gebouw, een diensttram en de museumtram.

Werkspoor-motorwagen 522 met aanhanger op de Delflandseweg in Schiedam. Foto: Dennis te Dorsthorst.

Allan-motorwagen 130 plus aanhanger bij het Centraal Station. Foto: Ronald Boers.

Na elke ronde reden de museumtrams letterlijk het RoMeO-museum in Hillegersberg binnen. Wat een fantastisch museum is dat! Een aantal deelnemers heeft zich al voorgenomen om dit op een ander moment nog eens te bezoeken want het is absoluut de moeite waard. De tram reed dwars door het museum heen en daar kon iedereen uitstappen. Het bleek al snel dat de drukte in de stad het schema wat krap maakte zodat de geplande tijd om de enorme collectie van het museum te bekijken wat korter werd. Ondanks dat konden toch de RoMeO-gidsen in het museum veel over hun trams vertellen. De mensen van de catering stonden klaar in een koek-en-zopietent en hadden nog een verrassing in petto: je kreeg je drankje in een fraaie en multifunctionele RoMeO-mok die daarna mee naar huis mocht. Door het verschuivende patroon vertrokken de trams telkens met een versgelaafde groep voor een andere rit.

RET-diensttram 2038 naast de 522 bij het Sparta-stadion ‘Het Kasteel’. Foto: Ronald Boers.

De 522 klaar voor vertrek op Spangen. Foto: Ronald Boers.

De museumtrams mogen op het hele net rijden. Dat gegeven was handig want voor een aantal deelnemers was het wenselijk om op tijd op het Centraal Station te zijn om weer terug te kunnen reizen. Na een snel overlegje werden de laatste ritten aangepast met een extra rondje langs de voor- of achterzijde van het station. De betreffende deelnemers werden – met de complimenten van RoMeO – comfortabel afgezet! De iets te lange laatste ritten werden wat ingekort zodat de trams het museum voor de derde keer, nu min of meer gelijktijdig, weer binnen reden. Er was nog tijd voor een laatste versnapering en een oliebol waarop alle deelnemers een tram naar keuze opzochten voor het laatste onderdeel: een avondopstelling op de Bentincklaan. Deze weg heeft een middenspoor maar er rijdt geen regulier dienstverkeer. Daardoor konden de deelnemers uitstappen. Inmiddels regende het wat en stond er een stevige wind zodat de deelnemers die in de tram bleven zitten nog konden genieten van een heel klein extra rondje Blijdorp. Na het keren van alle trams kon iedereen weer instappen.

De dubbelgelede Düwag 385 op de Putsebocht. Foto: Dennis te Dorsthorst.

De 130 op de keerlus bij Blijdorp. Foto: Dennis te Dorsthorst.

Voor zo’n dag heb je niet alleen trams nodig maar ook flink veel bemensing. Deze zorgde onderweg voor het rijden, een toelichting, de veiligheid en het omleggen van wissels want natuurlijk gingen de ritten ook over sporen die normaal niet in dienst zijn. Belangrijker nog was hun overduidelijke plezier en deskundigheid. Die sfeer sloeg ook duidelijk over op de deelnemers. Bij het station zou het lastig worden om deelnemers en de RoMeO-ploeg bij elkaar te halen dus bedankte de reisleider al deze mensen per portofoon. Na een allerlaatst kort ritje leverden de trams een nog steeds grote hoeveelheid deelnemers bij de Blijdorpzijde van het Centraal Station af. De laatste SNE-excursie van 2022 werd daarmee naar grote tevredenheid van iedereen afgesloten.

Schemeropname in de Bentincklaan met links Allan-motorwagen 130 plus aanhanger en rechts de dubbelgelede Düwag 385. Foto: Dennis te Dorsthorst.

De fraai verlichte 130 in de Bentincklaan als sluitstuk van de Oliebollenrit 2022. Foto: Ronald Boers.