Rheinbraunexcursie

10 april 2010

door Han Duijve

Op zaterdagmorgen 10 april 2010 verzamelden zich op spoor 1 in Venlo 102 deelnemers voor de Rheinbraunexcursie. Na een rit met reguliere treinen naar Mönchengladbach werd daar overgestapt op de reeds klaarstaande railbussen van de Köln-Bonner Eisenbahn-Freunde. Hiermee werd eerst over DB-sporen via Grevenbroich naar Gustorf gereden. Daar werd de overgang naar de sporen van RWE Power (voorheen Rheinbraun) gemaakt en gingen we rechtstreeks de Nord-Süd-Bahn op. Op deze lijn werd alleen kort gestopt op het viaduct over de spoorlijn Keulen-Aken, waar toevallig een trein voorbij kwam die vanuit de onze gefotografeerd kon worden. Daarna reden we door naar Wesseling, waarbij op de overgang van RWE naar HGK een paar afsluitborden verwijderd moesten worden, omdat de passage van een overweg formeel gesloten was wegens werkzaamheden.

Na een middagpauze in Wesseling met museumbezoek en erwtensoep, zijn we naar Frechen gereden. Hierbij kwamen we ook op het spoor dat met de tram gedeeld wordt. Door het Stadtwald van Keulen ging het uiteindelijk naar Niehl Hafen. Na de fotostop werd de terugreis via het overwoekerde station van Köln Nippes aanvaard, waarna met reguliere treinen vanuit Mönchengladbach weer naar Venlo werd gereisd.

Waarschijnlijk doordat de KBEF de rit onvoldoende had voorbereid kon ze haar beloften niet nakomen. Het afgesproken bezoek aan het overlaadstation in Garzweiler werd overgeslagen en in de haven van Niehl kon niet helemaal worden doorgereden. Hierdoor vielen de fotomogelijkheden nogal tegen. Al met al was de rit wel bijzonder vanwege de bereden spoorlijnen, waar je normaal niet komt.


KBEF VT 11 + VT 12 in Wesseling bij het KBE-museum, 10 april 2010. Foto: Han Duijve

KBEF VT 11 + VT 12 in het Stadtwald van Keulen. Foto: Han Duijve

KBEF VT 12 + VT 11 in station Köln-Niehl Hafen.. Foto: Han Duijve