Koninginnedagrit 1999

30 april 1999

door Han Duijve

Na met de 160 deelnemers het traject Roosendaal-Essen in een zeer goed gevulde Beneluxtrein te hebben afgelegd konden we in Essen overstappen op de aldaar gereedstaande excursietrein bestaande uit de NMBS-locomotieven 7612 en 7608 en 5 KA rijtuigen. Genietend van prachtig weer en het zachte pluche (althans voor de deelnemers), werd het Vlaamse land doorkruist. Hierbij zijn wij onder andere in Schaarbeek (meerdere keren), Aalst, Oudenaarde, Gent, Halle en Brussel geweest. Onderweg zijn enkele fotostops gehouden, de meeste in stations, echter op het traject Aalst-Burst kon ook op de vrije baan een stop geregeld worden, bij de kruising met de lijn Brussel-Oostende.

Verder werd midden in de vrijdagavondspits kris-kras door Brussel gereden, iets wat in Nederland bijna niet denkbaar zou zijn. De ex NS 2200’en deden het nog goed en trokken onderweg nogal wat bekijks. In België rijden ze namelijk normaal alleen in de haven van Antwerpen en met werktreinen.

Onze Belgische vrienden hadden een goede excursie georganiseerd, hetgeen ook te merken was aan de tevreden reacties van de deelnemers na afloop.