192

17
okt

Schönes Wochenende Berlijn

SNE meerdaagse reizen

Van donderdag 17 tot maandag 21 oktober gaan we naar het oosten en is het tram wat de klok slaat: excursies in Bielefeld, Brandenburg en Frankfurt (Oder) en een weekeinde vrij in Berlijn.

Lees verder
12
okt

Sporen uit het verleden 21: NdSM en SMWF

SNE dagexcursies

Op 12 en 26 oktober gaan we spoorzoeken in de Kop van Noord-Holland. We starten in Alkmaar en rijden met de bus via Schagen en Van Ewijcksluis naar Hoorn. De laatste kilometers naar Hoorn gaan per motortram.

Lees verder
05
okt

Excursie Belgische Kusttram

SNE dagexcursies

Op zaterdag 5 oktober gaan we trammen langs de Belgische kust. Met een Standaard-motorrijtuig en aanhanger wordt van Knokke retour naar De Panne gereden. De bus brengt de deelnemers vanuit Breda naar de kust en terug,

Lees verder
01
aug

Verslag Zomerreis Scandinavië

De zomerreis naar Scandinavië vond plaats tussen 22 juni en 3 juli 2019 en trok veertig deelnemers. Suzanne Smit en Theo Gramser doen verslag van een gevarieerde reis met veel museummaterieel.

Lees verder
23
jun

Verslag Koningsdagrit 2019

Kwart over tien kwam de excursietrein DPE 1898 achteruit het station van Viersen binnenrijden. Waarom achteruit? De trein was uit Mönchengladbach gekomen en had buiten Viersen de gelegenheid voor kopmaken gebruikt. Een aantal was de groep van rond tweehonderd deelnemers aan deze Koningsdagrit – de 900e NVBS-excursie sinds 1931 – vooruit gereisd en kon al …

Lees verder
30
aug
2019

Flexreis München

SNE meerdaagse reizen

Aan het einde van de zomer voert de 10-daagse Flexreis naar München. Vanuit de Beierse hoofdstad staan vier excursies op het programma (een kennismakingstramrit door de metropool en drie treinexcursies in de omgeving), verder is er veel vrije tijd voor eigen verkenningen.

Lees verder
10
mrt

Havenrit Noord-Groningen

Op zondag 10 maart hebben 189 NVBS’ers de reis naar Groningen ondernomen om deel te nemen aan de Havenrit naar de Eemshaven en Delfzijl.

Lees verder
21
feb

Winterreis 2019

De Winterreis 2019 van de SNE voerde tussen 21 februari en 2 maart naar Polen en Tsjechië. Winterse omstandigheden waren ver te zoeken, maar geslaagd was de reis zeker. Paul Muré doet verslag.

Lees verder