192

27
apr

Koningsdag: rondrit met Plan U 151

SNE dagexcursies

Dieseldrie 151 – thans van de Stichting 2454 Crew – wordt op Koningsdag van stal gehaald voor een rit vanuit Amersfoort naar Medemblik. Een leuke rit en mooie plaatjes zijn dus verzekerd!

Lees verder
13
mei

Op smalspoor door Noord-Spanje

SNE meerdaagse reizen

We gaan het uitgebreide smalspoornet van Noord-Spanje berijden. Het meterspoor verbindt interessante steden als San Sebastián, Bilbao en Gijon en loopt zowel langs de groene kust als door het Cantabrisch gebergte. Tussen 13 en 24 mei gaan we op pad, dus mooi voorzomerweer ligt in het verschiet.

Lees verder
21
feb
2020

Winterreis 2020: van Middellandse Zee tot Alpentop

SNE meerdaagse reizen

De Winterreis 2020 gaat naar Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het wordt een reis van contrasten: Franse lokaalbaansfeer, een mediterrane smalspoorlijn en een Krokodil in de Zwitserse sneeuw. Dit alles vindt plaats tussen 21 februari en 1 maart. Ga mee!

Lees verder
18
nov
2019

Sporen uit het verleden 21: trams rond Schagen

In de driehoek Alkmaar – Hoorn – Van Ewijcksluis hebben een eeuw geleden interlokale trams gereden. Jaap Nieweg gidste in oktober 2019 82 deelnemers naar de belangrijkste overblijfselen en dat bleken er heel wat. Een verslag van Frank Hoogenboom.

Lees verder
28
dec
2019

Oliebollenrit met de Kameel

SNE dagexcursies

Op zaterdag 28 december 2019 trekken we er met de Kameel op uit. De exoot onder de railvoertuigen pendelt dan 4 keer tussen Leusden en Hilversum. In- en uitstappen is mogelijkheid in Amersfoort, de oliebollen en glühwein worden geserveerd in NVBS Centraal.

Lees verder