Zoekplaatje – april 2016

Een sfeervol stadsgezicht

door Oege Kleijne

Bij de Stichting NVBS Railverzamelingen dook nog een foto zonder enige informatie op. Kenners vermoeden dat de foto is genomen in Amsterdam, maar de precieze locatie ontbreekt. Helaas zijn de letters op de voorgrond niet goed leesbaar, ook niet na uitvergroting van de afbeelding. Ook ontbreekt een precieze tijdsaanduiding. Van welke tramlijnen de rails zijn, is uiteraard ook onbekend.

Gezien de verhelderende reacties op het zoekplaatje in de vorige nieuwsbrief verwacht de redactie opnieuw veel (het liefst uitgebreide) reacties. Wie het denkt te weten mag het zeggen, het liefst onderbouwd met informatie of verwijzingen naar tijdschriften, websites of andere bronnen. Reacties: nieuwsbrief@nvbs.com .

Tramrails langs een gracht, kanaal of rivier, vermoedelijk in Amsterdam. Collectie: Stichting NVBS Verzamelingen. Fotograaf: onbekend.

Zoekplaatje: wie het weet…

In deze rubriek vraagt de Stichting NVBS Railverzamelingen hulp bij het aanvullen van gegevens rond bepaalde foto’s. In sommige collecties die worden geschonken, zitten foto’s of dia’s die niet helemaal of in het geheel niet zijn gedocumenteerd. De beheerders van de beeldbank moeten dan op basis van hun kennis te werk gaan bij het beschrijven van de foto. En soms is daarbij hulp van anderen nodig. Bijvoorbeeld van u! In NVBS Actueel plaatsen we daarom elke maand een of twee zoekplaatjes: foto’s waarvan niet of niet helemaal duidelijk is wat erop staat.