Verenigingsnieuws (Twente) – februari 2016

Bezoekersrecord bij NVBS-afdeling Twente

Niet minder dan 119 bezoekers trok de presentatie “Spoorwegen in Twente en de Achterhoek”, verzorgd door Evert Heusinkveld, bij de NVBS-afdeling Twente. Vermoedelijk een record voor een afdeling die een dergelijke avond, die overigens op 20 januari 2016 zaal ′t Schöpke in Hengelo gehouden werd, zonder samenwerking met andere organisaties had georganiseerd.

Het bestuur van de afdeling heeft daarvoor flink de publicitaire trom geroerd en wat zeker heeft geholpen is dat Evert Heusinkveld als een expert geldt waar het gaat om zijn kennis van het spoor in de regio Twente, de Achterhoek en de gebieden die daaraan grenzen in Duitsland. Hierdoor kon de afdeling Twente ook veel nieuwe bezoekers verwelkomen.
Toen er nog (reizigers)verkeer op de in Duitsland gelegen spoorlijn Ahaus – Alstätte (- Enschede-Zuid) bestond. Dit is een van de foto’s uit de presentatie van Evert Heusinkveld die hij tijdens de avond toonde.

Tijdens de avond van de afdeling Twente maakten verscheidene mensen gebruik van de mogelijkheid boeken en tijdschriften door Evert Heusinkveld te laten signeren. Foto: Ronald Boers.


Bomvol, maar buitengewoon interessant. Zo karakteriseerden sommige bezoekers de recordavond in Hengelo. Foto: Ronald Boers.