Railreizen 2016

Excursieprogramma 2016 voorziet in behoefte

Brussel, Noorwegen en Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Hongarije en Duitsland: dat zijn de buitenlandse reisbestemmingen die de Stichting NVBS-Excursies volgend jaar aanbiedt. Op 21 november 2015 werd het programma in NVBS Centraal onder grote belangstelling gepresenteerd. De SNE-koffiemokken en de Goudse stroopwafels waren aan het einde van de middag geheel verdwenen en dat was precies de bedoeling.
Een kleine 100 belangstellenden kwamen op de vooruitblik af, wat meteen een reünie van vaste klanten betekende. Maar ook nieuwkomers wisten de weg naar Amersfoort te vinden. De presentatie van jaarprogramma voorziet dus in een behoefte en lijkt een blijvertje te worden op de NVBS-kalender.
Naast de meerdaagse reizen werd op 21 november aandacht gevraagd voor de dagexcursies: met Allan-trams door Rotterdam, met diesellocomotief 2225 door Midden-Nederland, spoorzoeken bij de Nederlandsche Tramweg Maatschappij in Noord-Nederland en een lustrumevenement op zaterdag 8 oktober. Kortom: thuisblijven is er in 2016 echt niet bij!

Bijna honderd belangstellenden kwamen op de presentatie van het reisprogramma 2016 van de Stichting NVBS-Excursies naar Amersfoort af. Foto: Sjoerd Bekhof.

Het bestuur van de Stichting NVBS-Excursies met van links naar rechts: Erik van Lunteren, Han Duijve, Geert Gorissen, Ronald Bokhove, Pleun Benard en Martin Vogelaar. Foto: Sevrien Ferrée.