Verenigingsnieuws – januari 2016

Drukbezochte nieuwjaarsreceptie

Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2016 heeft Gerrit Nieuwenhuis, plaatsvervangend voorzitter van de NVBS, een tip van de sluier opgelicht rond het 85-jarig jubileum van de vereniging. De nieuwjaarsreceptie in NVBS Centraal in Amersfoort trok naar schatting tweehonderd belangstellenden. Voor velen is deze gebeurtenis ook een (jaarlijks) weerzien.
Meer informatie over de vele NVBS-activiteiten in 2016 wordt gepubliceerd in het februarinummer van Op de Rails.

Avondjes en middagjes uit

In de maanden december en januari van elk jaar komen traditioneel de nieuwe programma’s van de regionale en lokale NVBS-afdelingen op de website van de NVBS.

Koopjes jagen in februari

Alvast voor de agenda: 20 en 27 februari 2016. Van nieuwe en tweedehands boeken en dvd’s gaat de prijs flink naar beneden. Een reis naar NVBS Centraal, het onderkomen van de NVBS in Amersfoort, is al snel terugverdiend.
Op zaterdag 20 februari start om 12.00 uur de uitverkoop van een aantal nieuwe boeken en dvd′s is met aantrekkelijke kortingen, variërend van 20 procent tot soms 60 procent. Bij deze uitverkoopartikelen staat de korting op het artikel. Ook tweedehands boeken doen mee in deze uitverkoop. Hier geldt een standaardkorting van 20 procent. Foto′s en tijdschriften doen niet mee. Oudere tijdschriften komen over enkele maanden in de uitverkoop.
Let op: De winkel is alleen voor leden van de NVBS.

Jubileumviering, ook in de winkel

Tijdens de jubileumviering op zaterdag 27 februari 2016 zal de winkel ook open zijn. Als jubileumaanbod wordt (alleen op deze dag) opnieuw 20 procent korting verleend op boeken in de tweedehands ruimte. Wie denkt “dat heb ik een week eerder ook al gezien”, maakt een goede kans een koopje te missen want in de week na de normale uitverkoop zullen de medewerkers zeker 25 procent van de voorraad vernieuwen c.q. aanvullen. Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe dvd′s en boeken in de “gewone” winkelruimte en wellicht een restantje van de uitverkoop. Reden genoeg om ook deze dag NVBS Centraal in Amersfoort te bezoeken.
Let op: De winkel is alleen voor leden van de NVBS.

Voordeel van het NVBS-lidmaatschap in Duitsland

De Deutsche Gesellschaft für Eisenbahngeschichte (DGEG) organiseert tal van studiereizen en dagexcursies. Wat de meeste NVBS-leden niet weten, is dat het lidmaatschap ook korting geeft bij deze zustervereniging in Duitsland. Meer informatie (in het Duits):
dagexcursies of meerdaagse (studie)reizen.

Aantal abonnees NVBS Actueel neemt snel toe

Het aantal abonnees op de nieuwsbrief NVBS Actueel neemt snel toe. In december 2015, net voor verschijning van het eerste nummer, stond de teller al ruim boven de vijfhonderd, maar net voor de verzending van de januari 2016 – editie kwam dit aantal op 840 uit.

Winnaar van de NVBS-winkelbon

De vijfhonderdste abonnee van de nieuwsbrief NVBS Actueel is NVBS-lid C. Schijf. Hij ontving een waardebon van 35 euro ter besteding in de NVBS-Winkel in Amersfoort NVBS Centraal. Van harte gefeliciteerd.

Terugblik op 175 jaar spoor (deel 3)

In de Wisselexpositie ditmaal de derde en laatste aflevering van 175 spoorwegen in Nederland, een webexpositie van foto’s die tijdens het evenement in het verenigingsonderkomen van de NVBS in Amersfoort te zien waren. In de laatste aflevering het goederenvervoer per spoor. Lees en kijk verder bij de Wisselexpositie.

Tweede NVBS-voorzitter Gerrit Nieuwenhuis tijdens zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie in Amersfoort. Foto: Sjoerd Bekhof.