Uit de winkel gelicht – december 2015

Aanrader voor tramliefhebbers

Enkele maanden geleden verscheen het tweede deel van het nieuwe standaardwerk over trams: Moderne trams deel 2. De samenstelling is in handen van een driemanschap onder leiding van Frits van der Gragt.
Het eerste deel behandelt moderne vierassige trams en hun voorlopers. Richtinggevend was het ontwerp van de PCC-tram die in de eerste uitgave ook de aandacht krijgt die zij verdient.
Deel 2 gaat verder met de nog niet behandelde vierassers en vooral die uit de Sovjet Unie waar er na 1933 rond 25.000 stuks gebouwd werden.
Tweederde deel van het 336 bladzijden tellende boek gaat over de gelede tram in al haar (niet van lage vloer voorziene) uitvoeringen.
De uitgave is voorzien van 600 foto′s en vele tabellen en geeft een wereldwijd overzicht. Prijs € 39.90 per deel; deel 1 is ook nog voorradig. Aan deel 3 wordt nog volop gewerkt, het hoofdbestanddeel zal de lagevloertram zijn.


Uit de winkel gelicht

In deze rubriek brengt de NVBS Winkel boeken, dvd′s, tijdschriften e.d. extra onder de aandacht als daar een aanleiding toe bestaat. Als regel zijn de besproken artikelen ook in voorraad in de winkel in Amersfoort. De winkel is een verenigingsorganisatie en wordt gedragen door vrijwilligers. Zij is daarom beperkt geopend. Let op: de winkel is alleen toegankelijk voor leden van de NVBS.