Excursies en railreizen – september 2016

Lustrumevenement ‘Andere tijden’

door Ronald Bokhove

Voor het evenement bij de VSM op 8 oktober waaraan Arriva, Breng, Veolia en Syntus deelnemen (zie Op de Rails 2016-8, pagina 429) zijn in de voorverkoop goedkope dagkaarten aangeboden. Op de lustrumdag zelf kunt u ter plaatse ook nog kaarten kopen. Er zijn dagkaarten en kaarten voor alleen het middagprogramma.

Dagkaarten

Op 8 oktober kunnen in Apeldoorn tussen 9.45 uur en 10.15 uur en in Beekbergen vanaf 11.15 uur kaarten tegen contante betaling worden gekocht. Het tarief voor leden bedraagt € 30 en voor niet-leden € 45. De kaarten geven recht op toegang tot de line-up in Beekbergen, voor het meerijden tijdens de reguliere dienst en voor het slotevenement als de treinstellen fotografeerbaar achter elkaar worden opgesteld. Een plaats in de volgbus tijdens de parade langs het Apeldoorns Kanaal kan echter niet meer worden gegarandeerd. U heeft nog kans op een van de resterende plaatsen in de volgbus als u zich vanaf 9.45 uur op het VSM-perron in Apeldoorn bij de reisleiding meldt.

De GTW’s van Veolia zijn normaal alleen te zien in Limburg, maar op 8 oktober ook tussen Apeldoorn en Dieren. Op de foto treinstel 355, op 21 april 2016 vastgelegd bij Tienray door Han Duijve.

Kaarten voor het middagprogramma

Vanaf 12.00 uur worden daarnaast in Beekbergen en in de excursietreinen meereiskaarten verkocht waarmee u de GTW’s en de Lint tussen Apeldoorn en Dieren op de rijeigenschappen kunt uittesten. Ook geven deze kaarten recht op vervoer naar en van het slotevenement. Het tarief voor het middagprogramma bedraagt € 20 voor NVBS-leden en € 30 voor niet-leden.

Programmaboekje

Alle deelnemers (ook zij die zich al hebben aangemeld) ontvangen op de lustrumdag een boekje waarin de programma-onderdelen en de volledige dienstregeling zijn opgenomen. Graag tot ziens dus op 8 oktober bij de VSM!

NVBS-Excursies

In deze rubriek kondigt de Stichting NVBS-Excursies (SNE) – het reisbureau van de NVBS – nieuwe excursies en reizen aan. Het maandblad Op de Rails vermeldt daarvan ook de meer specifieke informatie, zoals hoe voor een reis kan worden aangemeld, de kosten en wanneer de aanmeldingstermijn sluit.
De SNE organiseert voor de leden van de NVBS spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. Onze excursietraditie gaat terug tot 1931 en heeft geleid tot een aantal vaste eendagsexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de treinvakantiereis al jaren een begrip. Meer informatie over de SNE is ook te vinden op deze website onder “Aankondigingen reizen en excursies