Excursies en railreizen – februari 2016

Achter de 2225 naar Moerdijk, Oss en Utrecht Lage Weide

door Ronald Bokhove

Wie op goederenlijnen en spooraansluitingen rijden waarop zelden of nooit reizigerstreinen komen, laat de Koningsdagrit niet aan zich voorbijgaan. Want op woensdag 27 april 2016 organiseert de Stichting NVBS-Excursies in nauwe samenwerking met de Stichting Museum Materieel Railion (SMMR) en de Stoom Stichting Nederland (SSN) een rondrit achter diesellocomotief NS 2225 in de comfortabele rijtuigen van de SSN.

De schitterend in oude staat teruggebrachte 2225 gaat de dieselrondrit mogelijk maken. Hier staat de locomotief op de voormalige draaischijf in Tilburg op 23 augustus 2008. Foto: Ron Westerbeek.

De 2225 is enkele jaren geleden door de SMMR verworven en bromt in de bruine kleurstelling weer als vanouds over het spoor. De excursietrein vertrekt rond 9.45 uur uit Rotterdam Centraal (instappen in Dordrecht is ook mogelijk) en de terugkeer is uiterlijk om 19.15 uur. Op het programma staan de goederenlijn Lage Zwaluwe – Moerdijk en de raccordementen Oss Elzenburg en Utrecht Lage Weide. Voor zover ons bekend zijn de laatste twee bestemmingen nog niet eerder door een excursietrein bezocht. Op de drie locaties worden enkele fotostops georganiseerd.

Het emplacement van Moerdijk is een van de plaatsen die door de dieselrondrit op Koningsdag 2016 wordt aangedaan. Normaliter komen hier alleen goederentreinen zoals deze met locomotief DBS 6427 die op 22 juli 2014 gesloten wagens met metaalproducten naar een van de klanten duwt. Foto: Oege Kleijne.


Spoorwandelreis: de trein beleven vanaf het wandelpad

door Ronald Bokhove

De tweede wandelreis voerde naar Groot-Brittannië. Tijdens een wandelpauze bij het Ribblehead-viaduct aan de Settle-and-Carlisle-Railway passeert stoomloc 45 231 The Fellsmant, 3 juli 2013. Foto: Ronald Bokhove.

Bij de SNE zijn ze regelmatig op zoek naar nieuwe excursieformules. Zo werd in 2011 de eerste spoorwandelreis georganiseerd naar Zwitserland. Onder de noemer “Via Cook” werd de eerste commerciële groepsreis van Thomas Cook in 1863 ‘nagebootst’ die van Genève naar Luzern voerde met wandelingen over de Gemmipas tussen Leukerbad en Kandersteg en over het Wanderlehrpfad langs de zuidhelling van de Lötschbergspoorlijn. Enkele excursies, vrije dagen, mooi weer en het uitnodigende Zwitserse landschap maakten de reis tot zowel een inspannende als een ontspannende gebeurtenis. De reacties waren positief en twee jaar later werd in Engeland onder de titel ‘British Trail’ een soortgelijke reis georganiseerd. Er werd toen op drie dagen gewandeld: over het Waskerley Way Railway Path, langs de museumlijn Keighly & Worth Valley Railway en als klap op de vuurpijl langs de wereldberoemde Settle-and-Carlisle-Railway waar net stoomloc 45231 The Fellsman over het Ribblehead-viaduct reed.

Freightliner 66519 bij Blea Moor in de Yorkshire Dales tijdens de tweede spoorwandelreis ‘British Trail’, 3 juli 2013. Foto: Ronald Bokhove.

Mooi uitzicht

Zo’n wandeling kan zwaar zijn, maar dat hangt niet alleen af van de terreingesteldheid. Ook de conditie en de ervaring van de deelnemers speelt een rol. Gymschoenen en sandalen vragen in bergachtig terrein om moeilijkheden en bij warm weer moet water worden meegenomen. In de bergen is een zonnebril onmisbaar, ook voor wie niet wandelt. Met de juiste voorbereidingen valt er veel te genieten. De wandelingen worden zo gepland dat er tussentijds afgehaakt kan worden (bijvoorbeeld bij een station of bushalte) voor wie het allemaal te veel wordt. Er wordt altijd gewerkt met een kop en een staart, zodat er geen deelnemers zoekraken. En bij de volgende spoorwandelreis gaat ook een portofoon mee, zodat de reisleider “achter” in voorkomende gevallen direct contact heeft met “voor”. De uitgekiende trajecten bieden vaak mooi uitzicht over de spoorbaan, waardoor fraaie foto’s kunnen worden gemaakt.

Wandelen op de noordhelling van de Gotthard met passerende Intercitytrein naar Zürich op 20 mei 2007. Foto: Angel Sanchez (Bron: website Via gotthardo-wanderweg.ch).

Gotthard

De derde spoorwandelreis voert in 2016 aan het begin van de zomer weer naar Zwitserland. Nu staat het zuidoosten van dit bergland op het programma. Directe aanleiding is de opening van de Gotthard-basistunnel voor het reguliere verkeer in december 2016. Vanaf dat moment is het gedaan met de Eurocity’s, Interregio’s en de meeste goederentreinen op het bergtraject. Eind juni wordt daarom zowel op de noord- als op de zuidhelling gewandeld om het allemaal nog eens vol in bedrijf te zien.
Uitzicht op de bekende kerk van Wassen, 20 mei 2007. Foto: Angel Sanchez
(Bron: website Via gotthardo-wanderweg.ch).
Langs de Gotthard-lijn is enkele jaren een Wanderlehrpfad geopend, waarmee de spoorlijn eenvoudig gevolgd kan worden. Dat “eenvoudig” heeft dan betrekking op de doorlopende route en de aangegeven markeringen, want ook hier moeten hoogteverschillen tot 600 meter worden overwonnen. Maar het moet geen uitputtingsslag worden, daarom wordt tussen de middag ook ruim de tijd genomen voor een gezamenlijke lunch.
Een SBB-Pendolino voor het aanraken, 7 juli 2010. Foto: Angel Sanchez
(Bron: website Via gotthardo-wanderweg.ch).

Bernina

De spieren kunnen enkele dagen eerder al opgewarmd worden langs de Bernina-spoorlijn in het kanton Graubünden, de eerste pleisterplaats van de reis. Tussen de wandelingen door kan de Rhätische Bahn verkend worden met de SwissPass. Aan het einde van de spoorwandelreis staat een stoomrit over de Furka op het programma tussen Oberwald en Realp. Zin om mee te gaan? De reis vindt plaats tussen donderdag 23 juni en zaterdag 2 juli 2016. Publicatie in het maartnummer 2016 van Op de Rails en ongeveer gelijktijdig op www.nvbs.com.
Uitzicht op de kerk ‘San Michele’ van Giornico, 7 juli 2007. Foto: Angel Sanchez
(Bron: website Via gotthardo-wanderweg.ch).

Over NVBS-Excursies

In deze rubriek kondigt de Stichting NVBS-Excursies (SNE) – het reisbureau van de NVBS – nieuwe excursies en reizen aan. Het maandblad Op de Rails vermeldt daarvan ook de meer specifieke informatie, zoals hoe voor een reis kan worden aangemeld, de kosten en wanneer de aanmeldingstermijn sluit.
De SNE organiseert voor de leden van de NVBS spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. De NVBS-excursietraditie gaat terug tot 1931 en heeft geleid tot een aantal vaste eendagsexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de treinvakantiereis al jaren een begrip. Meer informatie over de SNE is ook te vinden op deze website.