Railreizen en excursies – maart 2016

Nog enkele plaatsen vrij op de Koningsdagrit

De fraai gerestaureerde loc 2225 met rijtuigen van de Stoomtram Goes – Borsele en de Stoom Stichting Nederland tijdens een stop in ′s-Gravenpolder-′s-Heer Abtskerke op de lijn Goes – Hoedekenskerke. Foto: Jan Strooband.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de Koningsdagrit op woensdag 27 april 2016. NVBS-Excursies organiseert die dag een rondrit met SSN-rijtuigen en de 2225 van de Stichting Museum Materieel Railion. De Koningsdagrit voert naar onder meer naar goederenlijnen van Moerdijk, Oss Elzenburg en Utrecht Lage Weide. 

Met de fraai restaureerde 2225 op het netvlies zouden we bijna vergeten dat deze machine ooit in de gele huisstijl rondreed. Hier trekt de loc vuilnistrein Den Helder – Wijster in april 1991; bij doorkomst in Schagen. Foto: Derk Luijt.

Over NVBS-Excursies

In deze rubriek kondigt de Stichting NVBS-Excursies (SNE) – het reisbureau van de NVBS – nieuwe excursies en reizen aan. Het maandblad Op de Rails vermeldt daarvan ook de meer specifieke informatie, zoals hoe voor een reis kan worden aangemeld, de kosten en wanneer de aanmeldingstermijn sluit.
De SNE organiseert voor de leden van de NVBS spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. De NVBS-excursietraditie gaat terug tot 1931 en heeft geleid tot een aantal vaste eendagsexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de treinvakantiereis al jaren een begrip. Meer informatie over de SNE is ook te vinden op deze website.