Railreizen en excursies – februari 2019

Koningsdagrit 2019: de 900e NVBS-excursie sinds 1931

Spoorzoeken rond Amersfoort en een excursie in Zwitserse sferen

Het excursiejaar 2019 komt in april goed op gang met een ALV-excursie rond Amersfoort en een Koningsdagrit met Zwitsers materieel bij de oosterburen. Voor beide excursies is de inschrijving geopend. Ook is het nog mogelijk om je in te schrijven voor de Havenrit in Noord-Groningen en voor de spoorwandelreis naar Oostenrijk.

Spoorzoeken rond Amersfoort

Op zaterdag 13 april 2019 wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden in Amersfoort. Hieraan voorafgaand gaan we tussen 9.30 uur en 13.45 uur spoor­zoeken tussen Bilthoven en Zeist en tussen Barneveld en Nijkerk.

De eerste spoorlijn is in 1972 stilgelegd, de tweede al in 1937. Toch is van beide lijnen nog wel wat te zien. In en om de bus zal Sjoerd Eeftens het verleden tot leven brengen. Tussen Zeist en Barneveld wordt bovendien halt gehouden voor koffie en gebak.

De inschrijving is geopend, klik hier voor informatie. Je kunt hier ook boeken. De ledenprijs bedraagt € 29. Ook in Op de Rails 2019-3 wordt deze ALV-excursie aangekondigd.

De spoorlijn Barneveld – Nijkerk liep van 1903 tot 1937 tussen Dusschoten en Appel langs de rand van het bos. Foto: Ronald Bokhove.

Koningsdagrit door het Ruhrgebiet

Twee weken later is het Koningsdag, zaterdag 27 april 2019. Dan vindt de 900e NVBS-excursie sinds 1931 plaats. Reden voor een feestelijk tintje en een feestelijk geprijsde excursie.

Met de Zwitserse Re 4/4′ 10019 en bijpassende Zwitserse rijtuigen gaan we vanuit Viersen een rondrit maken door het Duitse Ruhrgebied, waarbij ook veel goederenlijnen worden bereden. Fotostops (vanaf de perrons) horen daar natuurlijk bij. En het barrijtuig waar hapjes en drankje te verkrijgen zijn, maakt het bijpraten met bekenden en onbekenden tot een aangenaam tijdverdrijf.

De ledenprijs bedraagt € 60 in de eerste klasse en € 45 in de tweede. Een tweede­klas ritje met de EuroBahn tussen Venlo en Viersen v.v. is inbegrepen.

De inschrijving is geopend, klik hier voor informatie. Je kunt hier ook boeken. Ook in Op de Rails 2019-3 wordt deze bijzondere excursie aangekondigd.

RE 4/4′ 10019 wordt vaker ingezet voor bijzondere ritten. De loc trekt op 22 juni 2017 een aantal Rheingold-rijtuigen bij Dillheim. Foto: Walter Brück.

Havenrit Eemsmond en Delfzijl

Op 10 maart 2019 vindt de Havenrit in Noord-Groningen plaats naar de Eems­haven en de haven van Delfzijl. Er is veel belangstelling voor deze excursie, niet in het minst door de aantrekkelijke ledenprijs van € 19. Er hebben zich een kleine 190 belangstellenden ingeschreven en we rijden dan ook met twee stellen GTW 2/6. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Heb je je nog niet opgegeven, dan kan dat nog tot 3 maart in onze SNE-reiswinkel. Klik hier om te boeken. Graag tot ziens op 10 maart in de Wadden-Expres!

Spoorwandelreis naar Oostenrijk

De railhobby beleven en de conditie op peil houden, dat is het motto van de spoor­wandelreis van 23 mei t/m 2 juni 2019. Informatie en boekingen.

Ronald Bokhove