September 2018

NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Je kunt je aanmelden via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.


Over de NVBS

Hoe actueel is NVBS Actueel? Jaar van de vernieuwing: de stand van zaken. Komende NVBS-activiteiten. Fotorondzending 621. Op de Rails september 2018. Lees verder.


Het spoorbedrijf van Madurodam

In Madurodam is Nederland nagebouwd op miniatuurschaal. Er rijden ook treinen en trams, maar het gaat om levensechte modellen: het is meer dan een groot uitgevallen tuinbaan. Lees verder.


Sporen op het eiland Man

Op het eiland Man liggen vier railtrajecten met een sterk historisch karakter. Gerrit Nieuwenhuis bracht een bezoek aan dit interessante eiland. Lees verder.


Het trambedrijf van Takaoka

Paul van Baarle bezocht een kleine Japanse stad met een sympathiek trambedrijf: Takaoka (高岡市). Lees verder.


Uit de NVBS-winkel

Bespreking van boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van de NVBS-winkel. Lees verder.


Nieuw in de NVBS-bibliotheek

Een greep uit de veelheid aan boeken, tijdschriften en dvd’s die leden kunnen bekijken of lenen in de NVBS-bibliotheek. Lees verder.


Toen en …

Van Schaesberg naar Landgraaf, een reis per tijdmachine. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Leuke tips en interessante nieuwtjes. Verder: de laatste Duitse stoom in Nederland en de laatste dieseltrein van NS (met filmpje). Lees verder.


Railagenda

Maandelijks overzicht van interessante bijeenkomsten en activiteiten op spoor- en tramgebied, in binnen- en buitenland. Inclusief modelbouw. Lees verder.