Railreizen en -excursies – maart 2018

Donderdag 17 mei 2018

Driemaal zweven op een dag

Op één dag drie verschillende Schwebebahnen ‘doen’? Voor zover we weten is het nog niet eerder georganiseerd en je hoeft er niet eens ver voor weg: het kan bij onze oosterburen in Düsseldorf, Wuppertal en Dortmund. Op donderdag 17 mei 2018 brengt de Stichting NVBS-Excursies het in de praktijk.

Om 8.45 uur vertrekken we vanuit Arnhem naar Düsseldorf Flughafen waar we de eerste H-Bahn bezoeken die is aangelegd voor de verbinding tussen het station en de terminals. We reizen door naar Wuppertal waar de klassieke Schwebebahn op het programma staat. Dit is gelijk een mooie kans om het nieuwe materieel te zien. Van Wuppertal reizen we verder naar Dortmund waar de zweefbaan, van hetzelfde type als dat in Düsseldorf, het vervoer op de universiteitscampus verzorgt.

Vanuit Dortmund wordt weer teruggereisd naar Arnhem waar we om 19.15 uur aankomen. Het programma biedt voldoende ruimte om op de diverse Schwebe­bahn-stations uit te stappen en foto’s te maken. Alle ritten worden met de reguliere dienst uitgevoerd.

De reissom bedraagt € 15 voor leden, niet-leden betalen € 5 meer. Aanmelden voor deze bijzondere dagexcursie kan vanaf 1 april via de website (zie kolom rechts). Bekijk Duitsland eens vanuit een ander perspectief en zweef mee!

Rob Zoomer

Wagen 2 van de H-Bahn van Dortmund op 23 november 2016. Foto: Kai Borgeest (Wikipedia).


Koningsdagrit met treinstel 766

Ter herinnering: rondrit met Hondekop 766 op vrijdag 27 april 2018. Aanmelden is mogelijk tot 31 maart. Meer informatie.


Stichting NVBS-excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden.

Algemene informatie over de SNE: www.nvbs.com/excursies.

Aankondigingen van reizen en excursies vindt u hier.

Voor de brochure met het programma voor 2018 klik hier (pdf).