Vacatures – september 2017

Vacatures in alle soorten en maten

samenstelling: Oege Kleijne


De NVBS heeft verschillende vrijwilligersvacatures. Vooral omdat de vereniging haar activiteiten steeds verder uitbreidt.

Enkele uurtjes per week over, maar geen idee wat je bij de NVBS kunt doen?

Wie op zoek is naar boeiend vrijwilligerswerk, enkele uurtjes per week over heeft en zich niet kan vinden in het vacatureoverzicht, kan altijd een e-mailtje sturen naar secretariaat@nvbs.com Laat dan ook even je telefoonnummer achter en NVBS-secretaris Frits van Buren neemt contact met je op en gaat samen met jou na welke werkzaamheden je wilt verrichten en waarin je goed bent. Met andere woorden: een open sollicitatie wordt hooglijk op prijs gesteld. Een mailtje is al genoeg.

De actuele vrijwilligersvacatures

Een greep uit de actuele vrijwilligersvacatures. Het complete en actuele overzicht staat op de website in de vacaturebank.

Heb je bestuurservaring en wil je de NVBS verder vooruit helpen?

Het NVBS-hoofdbestuur zoekt kandidaten die willen helpen de vele nieuwe aandachtsgebieden voor hun rekening te nemen. Heb je bestuurservaring en zie je een vrijwilligersorganisatie als echte uitdaging lees dan hier verder.

Hou je van reizen en doe je graag nieuwe contacten op?

Weleens gedacht aan een vrijwilligersfunctie die je in contact brengt met allerlei railorganisaties in binnen- en het nabije buitenland? De NVBS gaat de vriendschappelijke banden met andere liefhebbersverenigingen en met bijvoorbeeld museumorganisaties aanhalen en jij helpt ons daarbij. Talenkennis (Duits en Engels) is daarbij wel handig. Uiteraard krijg je een goede begeleiding. Interesse? Lees dan snel verder.

Geïnteresseerd in het materieel van de NS en andere vervoerders?

Kom helpen als assistent-beheerder voor de Documentatie Spoorwegen Nederland!

Als assistent-beheerder ga je ontdekken wat er in onze archieven zit op materieelgebied, maar vooral kijk je in de nalatenschappen die de NVBS ontvangt. Je ziet wat er al is, wat uit een schenking moet worden toegevoegd aan het archief en… lees verder.

Vacatures met een voordeel

De hobby verrijken met een vrijwilligersfunctie bij de NVBS heeft veel voordelen. Je breidt je netwerk uit, leert andere liefhebbers kennen en je levert een belangrijke bijdrage aan een steeds actievere vereniging. Het werkt als volgt: kijk bij de vacatures, bedenk hoeveel uur je aan deze “klus” wekelijks of maandelijks wilt besteden en stel je zelf de vraag of je dit echt leuk vindt. Voldoe je dan ook nog aan de wensen, klim dan in de pen of bel voor meer informatie. Een honorarium is helaas niet mogelijk, maar in redelijkheid gemaakte kosten worden eigenlijk altijd vergoed.