Railreizen en -excursies – september 2017

Railpuzzelrit op 12 november

Zondag 12 november wordt een spannend dagje uit voor jong én oud wanneer de eerste Railpuzzelrit plaatsvindt. NS, het Spoorwegmuseum en de Stichting NVBS-Excursies sponsoren de excursieformule waardoor de deelnemers slechts € 16 kwijt zijn, heen- en terugreis inbegrepen! Laat het buiten maar lekker waaien en regenen, want in de trein wordt gestreden om de eer. Wie wordt de eerste Railpuzzelkampioen?

door Ronald Bokhove

De puzzelrit is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar onder begeleiding van een volwassene. De inschrijving opent op 1 oktober op de website, de aankondiging staat ook in Op de Rails van oktober.

Waar zou de Railpuzzelrit naartoe gaan? Naar Den H? De deelnemer(tje)s zullen het op 12 november ontdekken. Foto: Ronald Bokhove.

Start: Utrecht Centraal

De rit start in Utrecht Centraal in de loop van de ochtend met een eerste puzzel. Via een geheime route arriveren de deelnemers uiteindelijk in het Spoorwegmuseum waar verder wordt gepuzzeld. Tijdens een gezellige afsluiting wordt de winnaar bekendgemaakt en worden de prijzen uitgereikt. Met de reguliere pendeltrein van het Spoorwegmuseum is iedereen aan het einde van de middag weer terug in Utrecht Centraal.

Sponsors

De Railpuzzelrit wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Spoorwegen en het Spoorwegmuseum Utrecht.

In deze rubriek kondigt de Stichting NVBS-Excursies (SNE) – het reisbureau van de NVBS – nieuwe excursies en reizen aan. De website en het maandblad Op de Rails vermelden daarvan ook de meer specifieke informa- tie, zoals hoe men zich voor een reis kan aanmelden, de kosten en wanneer de aanmeldings termijn sluit. Een aantal reizen staat ook open voor niet-leden van de NVBS. Uiteraard hebben NVBS-leden bij het boeken voorrang en krijgen zij korting.
De SNE organiseert voor de leden van de NVBS spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. De NVBS excursie traditie gaat terug tot 1931 en heeft geleid tot een aantal vaste eendagsexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollen- rit. Over de landsgrenzen heen zijn de winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de treinvakantiereis al jaren een begrip. Meer informatie over de SNE.